Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za besplatan prijevoz

Za vikend vozite pomoć za Slavoniju? Obvezno tražite od HAC-a potvrdu

autocesta naplata
Foto: ilustracija
23.05.2014.
u 16:08

Proteklih dana autocestama se besplatno prevezlo više od 3700 vozila s humanitarnom pomoći za poplavljena područja

Hrvatskim autocestama besplatno je ovih dana prošlo više od 3700 vozila, podaci su državnih tvrtki Hrvatske autoceste i Autoceste Rijeka Zagreb nakon što su tvrtke odlučile da se one koji prevoze humanitarnu pomoć u poplavljene krajeve oslobodi naplate cestarine.

Svi koji će i za vikend ići put Slavonije voziti pomoć unesrećenima, morat će prije polaska zatražiti od HAC-a potvrdu, slanjem upita isključivo na adresu info@hac-onc.hr.

–  Za potvrdu je potrebno dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila, ulaznu i izlaznu naplatnu postaju, na navedeni mail – ističu iz tvrtki HAC i ARZ.

Upozoravaju da se na autocestu ne ide bez te potvrde koja dokazuje da se ide na poplavljena područja u humanitarne svrhe. Neki su građani pravo na besplatni prijevoz zloupotrebljavali, tvrdeći da voze pomoć, no to nisu činili, zbog čega je HAC i uveo kontrolu.

>>HAC: Građani voze besplatno po autocestama, a ne dostavljaju pomoć za Slavoniju!

>>UŽIVO U pljački poplavljenih područja MUP zatekao 6 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije