Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Mrak Taritaš: Plenković ima problema zbog Istanbulske konvencije

Foto: Večernji TV
1/2
07.03.2018.
u 15:32

Smatra da nema jednostavnog rješenja za problem sa stanovima zaštićenih najmoprimaca.

U današnjoj emisiji televizije Večernji TV gostovala je predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš.

- Mi smo bili za to da se ide u opoziv cijele Vlade, no kolege iz oporbe bili su za opoziv ministrice Dalić i mi smo to prihvatili. Cijelu priču vode kolege iz Mosta i SDP-a i ja sam to nekako njima prepustila. Mi ćemo se baviti Istanbulskom konvencijom

Tajno glasanje je nemoguće da će se dogoditi, rekla je Mrak Taritaš. 

Podsjetila je na izglasavanje nepovjerenju ministru financija Zdravku Mariću koje je rezultiralo rekonstrukcijom Vlade.

- Kod opoziva ministra Marića pokazalo se da smo bili u pravu i da je on bio najslabija karika, rezultat je bio 75 - 75, rekla je predsjednica Glas-a.

Plenković ima problema unutar HDZ-a zbog Istanbulske konvencije

- Mi ćemo se zalagati za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Premijer je još prije rekao da će to učiniti. Nama se čude izvana zašto to još nismo učinili. Vladajući imaju problema s tim jer ga i koalicijski partneri potiču na to, a on ima unutar HDZ-a neke koji ne žele. Njemu je to problem. On bi najradije to učinio pa da se može hvaliti, ali ima ozbiljan problem kod sebe doma. Interes nas je da ukazujemo na to, smatra Mrak Taritaš te dodala da će sutra do 12 uskladiti interpelaciju o ratifikaciji Konvencije i zatim je dostaviti predsjedniku Sabora.

Smatra da nema jednostavnog rješenja za problem sa stanovima zaštićenih najmoprimaca.

- Vlasništvo je neupitno i vlasnici svoje stanove moraju dobiti. No, druga stvar je da su zaštićeni najmoprimci u tim stanovima ne svojom voljom i oni nisu tu htjeli biti. 

Ja ne mislim da je rješenje sjekira. Nema tu jednog modela. Treba napraviti analizu o čemu je riječ. MI govorimo podatke iz rukava i nitko nema točne podatke, kazala je Mrak Taritaš.

Emisiju možete pogledati: ovdje

Komentara 66

RI
rightside
13:40 07.03.2018.

anka , a ima li utjecaj istambulska konvencija na pljacku u gunji?? hocu reci, da su ista prava tu imali i muski i tikao zensko..pa ne vidim sad razlog da se istices "svojom brigom" o bilo kome kad si to itekako pokazala, a kad cvitan ode,bices vjerojatno i procesuirana,,

Avatar GajFoks
GajFoks
15:14 07.03.2018.

Žaba Grah Varivaš

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
15:24 07.03.2018.

A je gadna ko Sarnavkina račina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije