Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka za Uskrs? DHMZ je objavio kartu koja će mnoge razočarati

Split: Jako jugo nije smetalo turistima pri razgledavanju grada
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/9
30.03.2024.
u 20:49

DHMZ je proglasio žuti meteoalarm za veći dio Hrvatske. U gorju će vjetar biti jak, dok će na Jadranu puhati jako i olujno jugo, javlja Hrvatski hidrometeorološki zavod.

Za Uskrs se očekuje toplo i razmjerno vjetrovito vrijeme, a rekordne temperature zraka će se zadržati i do ponedjeljka. Većinom suho bit će još samo sutra uz jake nalete vjetra. Postignuti su novi rekordi najviše dnevne temperature zraka za ožujak na ovim meteorološkim postajama: 26 °C Bilogora; 27 °C Gorice (pokraj Nove Gradiške); 28 °C Gradište (pokraj Županje), OsijekSisak i
29 °C Osijek - zračna luka, Slavonski Brod, piše HRT.

Sutra će biti djelomice sunčano, toplo ali i vjetrovito. Mjestimice je moguća kiša, posebice na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar. U gorju će biti lokalno jak, dok će na Jadranu puhati jako i olujno jugo, javlja Hrvatski hidrometeorološki zavod.

Najniža jutarnja temperatura će varirati između 8 i 13 °C, na Jadranu od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura će biti između 19 i 24 °C, a na istoku zemlje će biti nešto viša, od 25 do 29 °C. Olujni udari će biti jači od 65 km/h pa iz DHMZ-a upozoravaju na krhotine koje ovakav vjetar može nositi te savjetuju prekide aktivnosti na otvorenom.

POVEZANI ČLANCI:

Foto: DHMZ

Za riječku i splitsku regiju naglašavaju kako postoji opasnost od oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda radi iščupanih stabala i polomljenih grana. Naime, mogući su i prekidi prometa, ali i prekid opskrbe električnom energijom. Za dalmatinsko područje, Velebitski kanal, Kvarner i zapadnu obalu Istre ističu kako može doći do većih problema. 

Foto: DHMZ

Na tim područjima će biti jači naleti vjetra nego u riječkoj regiji. Predviđaju se udari vjetra od 35 do 50 čvorova (65-95 km/h). Iz DHMZ-a upozoravaju na lokalno visoke valove, a vjerojatno je kako mnogi katamarani i trajekti neće ploviti.

FOTOGALERIJA Najviše sunčanih sati: Ovo su najsunčaniji gradovi u Hrvatskoj!

Split: Jako jugo nije smetalo turistima pri razgledavanju grada
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije