Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Za rad udruge dobri ljudi poklonili 5.500 kuna

rak (1)
presnimila Lj. Risek
19.11.2012.
u 12:13

Koncert je iz publike dirnuto pratila i nekolicina članova udruge – pacijenata oboljelih od raka pluća

Mnoštvo posjetitelja okupilo se na humanitarnom koncertu što ga je u ivanečkoj kinodvorani organizirala Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća „Kaj sad“? Centar djelovanja udruge vezan je uz Specijalnu bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu u Klenovniku u Varaždinskoj županiji, u koju mnogi oboljeli s područja sjeverne Hrvatske dolaze primati kemoterapije. Nažalost, teško zvuči podatak da je postotak izlječivosti raka pluća samo pet do 10 posto, s time da se izliječenima smatraju osobe koje prežive pet godina od početka dijagnosticiranja i liječenja.
S obzirom na to i ne čudi što su posjetitelji do zadnjeg mjesta ispunili kinodvoranu i pljeskom nagradili izvođače koji su svoj nastup odradili besplatno – Rajka Suhodolčana, Žigu Međimurskog, Sandru Šincek, Kavalire, Mejaše, Tihomira Kožinu i vokalne ženske sastave Sakcinski i Kaliope.

– Prikupili smo više od 5.500 kuna prihoda od prodanih ulaznica i donacija. Budući da su nam izvori financiranja skromni, taj će nam iznos uvelike pomoći u pokrivanju troškova rada jedne takve visoko senzitivne udruge – poručila je dopredsjednica Manuela Hojsak. Udruga je osnovana 2008. radi pomoći oboljelima, ali i njihovim obiteljima. Medicinsko osoblje učlanjeno u udrugu prije svega im pruža edukaciju i psihološku potporu jer u takvoj teškoj situaciji ljudima je velika utjeha znati da u svako doba mogu nazvati i dobiti stručan i umirujući odgovor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije