Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vukovar: 'Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne mogu reći što žele?

'Pod ovakvim zastavama su silovane žene. Pod ovakvim zastavama sam protjerana iz svog grada. A sad sam tu i opet gledam te zastave. Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne smiju reći što misle?'
08. siječnja 2013. u 14:27 314 komentara 20 prikaza
zastava
Foto: Anonimni čitatelj

U vrijeme kada se lome koplja oko uvođenja ćirilice kao drugoga pisma u Vukovar i kada se politička situacija u gradu dodatno, oko toga, usijava u redakciju Hrvatskog radio Vukovara pristigla je fotografija na kojoj se vidi skupina mladića i djevojaka sa raširenom srpskom zastavom na kojoj je ćirilicom ispisan naziv Vukovar. Anonimni izvor koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala 6. siječnja 2013. godine na pravoslavni Badnjak u Vukovaru.

Mene fizički bole ovakve slike. Nije stvar u mladima...Nemaju pojma. Stvar je u srpskoj zastavi sa ćiriličnim natpisom "Vukovar". Ovo je uslikano 6.1.2013. na pravoslavni Badnjak. Zašto me boli? Boli me zato što su pod ovakvim zastavama ubijani ljudi. Da...baš ovakvim. Srpskim zastavama sa ćirilićnim natpisom "Vukovar". Pod ovakvim zastavama su silovane žene. Pod ovakvim zastavama sam protjerana iz svog grada. A sad sam tu i opet gledam te zastave. Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne smiju reći što misle? Znači...moramo poštovati manjine - poštujemo. Moramo živjeti skupa - živimo. Kad ja na Dan Državnosti na svom balkonu razvijem regularnu Hrvatsku zastavu, u Hrvatskom gradu Vukovaru, opominje me se i naziva nacionalistom. A ove stvari se događaju nama pred nosom i ne smije im nitko ništa reći jer su vječito ugrožena manjina, navela je autorica fotografije koja želi ostati anonimna.

>>Udruga braniteljica protiv uvođenja ćirilice u Vukovar

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    eu afrodita jasno, jedini grijeh ustaša je taj što su izgubili isto kao i miloševićev tuđman je tu šahovsku partiju najbolje odigrao bolje i od slobe i od alije zato je na nama da ga slavimo

  • poznavatelj:

    Kad je vecina Srba bila protjerana i usljed ogromnih kritika svjeta za masovna ubijanja,paljenje i pljackanje Srpske imovine zar je Tudjman mogao praviti jos jednu Oluju?

  • Snjezana1971:

    Nemoram ja na popravak iz povijesti, ja sam jedan od inih koji je stvarao RH, doživio i proživio manje ili više nije bitno ali i preživio sve o ćemu se ovdje spominje. Za sada me sjećanje i pamet dobro služe, ... prikaži još! što je i kako bilo te kako se odigravala utakmica na terenu kako u RH tako i u BiH.Znam koja je ekipa igrala za koga i tko je tu bio favorit barem što se tiće snage(JNA u sprezi pod Miloševićem na ćelu kao trenerom).