Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SPC JE NEOVISAN'

Vučića naživciralo pitanje novinara o odlikovanju Šešelja: 'Na one koji su ubijali Srbe niste osjetljivi!'

Beograd: Predsjednik Vučić susreo se američkim bojnikom John Harrisom
Foto: M.K.
1/3
12.09.2022.
u 19:37

Ne znam što bih ti rekao... To je sve što ti imam reći. Svatko od njih ima pravo odlučivati ​​kao slobodan čovjek, a država se u to ne miješa, komentirao je

Uoči summita 'Brdo-Brijuni' koje je danas krenulo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima, a u jednom trenutku ušao je i u raspravu sa hrvatskim novinarima. 

Naime, novinarka ga je upitala hoće li odlikovanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja od strane Srpske pravoslavne crkve utjecati na odnose Srbije i Hrvatske. 

- Od koga je nagrađen? Iz jedne biskupije. Pa svaki dan razlikujete one koji su ubijali Srbe, snimate filmove o njima, a na to niste nimalo osjetljivi - odbrusio je Vučić, prenosi Nova.rs. 

Novinarka mu je na to odgovorila da je Šešelj osuđeni ratni zločinac

- I da... S ovima tvojima su tu presudu okrenuli na tri prema dva. Kad ih prvo osude, onda ih vrate, a onda postanu heroji zbog presude tri prema dva. Pitajte presude nadležne eparhije Srpske pravoslavne crkve. Nisam ni papa, ni biskup, ni patrijarh, ni bilo što drugo, niti pomišljam biti. A kod nas je Crkva vrlo neovisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata, ali mi smo jako ponosni na sekularnost naše zemlje - kazao je. 

- Ne znam što bih ti rekao... To je sve što ti imam reći. Svatko od njih ima pravo odlučivati ​​kao slobodan čovjek, a država se u to ne miješa. Da ti kažem, vidim da žudiš doći u Jasenovac da ti odgovorim na sva tvoja pitanja. Uživam i jedva čekam da dođem položiti taj cvijet i odgovoriti na ta pitanja - zaključio je Vučić.

>> VIDEO 'Po čemu stranci raspoznaju Hrvatsku? ''Apsolutno nevjerojatna zemlja''

Komentara 25

HI
hiohio
19:50 12.09.2022.

Naravno da ga je naživciralo to mu je tata.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
20:13 12.09.2022.

Vučić je veliki štovatelj zločinca Šešelja - svojim masnim ustima cucla mu ga ko da nema sutra!

PR
prajdali100
19:55 12.09.2022.

Pa nije meni nosao gajbe piva nego Šešelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije