Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak o Turskoj

Vučić: Srbija neće biti parking za Pakistance i Afganistance koje Europa ne želi

16.07.2016.
u 17:41

U prihvatnim centrima u Srbiji mogu ostati samo oni koji zatraže azil, naglasio je Vučić

Srbija će formirati zajedničke timove vojske i policije za zaštitu svojih granica jer neće biti "parking za Pakistance i Afganistance koje nitko u Europi ne želi", priopćio je danas srbijanski premijer tehničke vlade Aleksandar Vučić nakon noćašnjeg hitnog sastanka Ureda za koordniranje službi sigurnosti, sazvanog u povodu pokušaja vojnog udara u Turskoj.

Odluku Ureda za koordinaranje službi sigurnosti službeno treba potvrditi i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a njezina je svrha da mješoviti vojno-policijski timovi "bez podizanja zidova i ograda" štite granicu od ilegalnog ulaska migranata i krijumčarenja ljudi, bilo da su krijumčari stranci ili građani Srbije. "Bit ćemo jako oštri prema građanima Srbije koji misle da kriminalom mogu steći korist radeći protiv interesa svoje države i naroda", rekao je Vučić, naglasivši da će krijumčari biti "najstrože kažnjavani".

"Naši tužitelji i sudovi poduzimat će sve zakonske mjere da se taj kriminal zaustavi i da svima jasno pokažemo da Srbija ne može biti parking za Afganistance i Pakistance koje nitko drugi u Europi ne želi ni vidjeti, a kamoli primiti", rekao je Vučić novinarima. U prihvatnim centrima u Srbiji mogu ostati samo oni koji zatraže azil, naglasio je Vučić i iznio podatke da je od jutros u sedam sati na teritoriju Srbije registrirano 2.699 osoba, od kojih je  više od 85 posto iz Afganistana i Pakistana, te vrlo malo izbjeglica iz Sirije.

Vučić kaže da je odluka reagiranje na "složenu sigurnosnu situaciju u okruženju, ali i situaciju koja se nameće zbog ponašanja susjeda prema migrantima", naglasivši kako je "Srbija od početka krize vodila vrlo odgovornu i ozbiljnu politiku", pokazujući "punu solidarnnost i humano lice Srbije". "Jedna smo od rijetkih zemalja koja nijednog trenutka nije pokušavala  podići ograde. Srbija to neće činiti ni ubuduće", poručio je srbijanski premijer Vučić.

>>  Hitan sastanak u srbijanskoj vladi zbog situacije u Turskoj

Komentara 23

Avatar mason
mason
17:50 16.07.2016.

Ima li jos sto novo iz Srbije. Obavezno svaki dan pisite sto kaze Vucic. Ni jednu rijec ne propustajte.

ZZ
zztopigor
06:52 17.07.2016.

misljenja sam kako je ona pokazna vijezba podizanja ograde urodila plodom....pa sad jos i puc u Turskoj....ma previse je tu pojedinosti da bi bilo slucajno.....u svakom slucaju, bude li srbiju adekvatno stitila svoje granice, bolje za nas....ne budu li u srbiju stitili svoje granice, mi svoje hocemo pa bar i zidove morali podizat.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
19:50 16.07.2016.

A kad si to trebao napraviti!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije