Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJEŽAO OD POLICIJE

Vrhovni sud na 10 godina zatvora povisio kaznu krijumčaru migranata

imigranti
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
18.12.2020.
u 12:53

Podsjetimo, 25. kolovoza prošle godine je 46-godišnjak s kombijem, u kojem je bilo 11 ilegalnih migranata, sletio u Kupu u Pokupskoj Slatini, na području Gline.

Vrhovni sud Republike Hrvatske je na 10 godina zatvora povisio kaznu 46-godišnjem državljaninu Republike Srbije koji je lani s kombijem punim ilegalnh migranata, bježeći od policije, završio u rijeci Kupi prilikom čega se utopila 23-godišnja državljanka Afganistana.

Vrhovni sud je prihvatio žalbu Županijskog odvjetništva u Sisku te preinačilo prvostupanjsku presudu sisačkog Županijskog suda. Taj je sud 46-godišnjaka u ožujku ove godine osudio na 6 i pol godina zatvora zbog počinjenja kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Vrhovni je sud kaznu sada povisio na deset godina zatvora, u koju se uračunava vrijeme uhićenja i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, dok je žalba optuženika u cijelosti odbijena kao neosnovana.

Podsjetimo, 25. kolovoza prošle godine je 46-godišnjak s kombijem, u kojem je bilo 11 ilegalnih migranata, sletio u Kupu u Pokupskoj Slatini, na području Gline. Prethodno su ga uočili policajci koji su ga pokušali zaustaviti, no on je svojim vozilom pokušavao izgurati s ceste službeno policijsko vozilo.

Bježeći od policije vozač je zašao na makadamski put koji vodi i završava nizbrdicom do rijeke Kupe te je na kraju makadamskog puta, bez kočenja, sletio u rijeku Kupu nakon čega je izašao iz vozila i pobjegao u obližnju šumu - minski sumnjivo područje, dok je krijumčarene nezakonite migrante ostavio u vozilu koje je tonulo. Pri tome je Afganistanka izgubila život. Vozač je uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo nakon pet dana.

Komentara 1

SI
sisavac
13:12 18.12.2020.

za ubojstvo 2 osobe i tešku invalidnost treće osobe, jedan omiljeni lik u hrvatskoj je dobio 4.5 god zatvora. 200 km na sat se vozio ilicom... obrazloženje sutkinje je vrhunsko, treba to sa sobom imati, da kad ti uzmanjka argumenata, da si pomogneš tim štivom, ustvari udžbenikom. stranog državljanja su ozbiljno kaznili. tu se sustav pokazao da je strog. al domaćeg vidimo da sudi jako blago. pouka priče je da doma možeš i najteži zločin napraviti, ako ti je prvi put, skoro bez kazne prolaziš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije