Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE GA ZA SMRT PJEŠAKA

Vozio je iako je u bio nadrogiran te je u krvi imao 1,28 promila alkohola

policija ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
15.06.2021.
u 07:30

Tužiteljstvo ga sumnjiči da je bio svjestan kako pod utjecajem alkohola i droga ne može sigurno upravljati vozilom jer tako ugrožava sebe i druge, no usprkos tome je sjeo u automobil.

Zbog izazivanja nesreće sa smrtnim ishodom osumnjičen  je 35-godišnjak protiv kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo rješenje o provođenju istrage.

Sumnjiči ga se da je 11. svibnja u 00.45 s najmanje 1,28 promila  alkohola upravljao vozilom. Bio je,  tvrdi tužiteljstvo, potpuno nesposoban za sigurnu vožnju jer je bio i pod utjecajem  marihuane.

Tužiteljstvo ga sumnjiči da je bio svjestan kako pod utjecajem alkohola i droga ne može sigurno upravljati vozilom jer tako ugrožava sebe i druge, no usprkos tome je sjeo u automobil. Vozio je desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake Savske ceste u smjeru jugozapada, koja nije namijenjena za promet  automobilima već vozilima javnog prijevoza.

Kada je došao do  kućnog broja 160, nije brzinu kretanja vozila prilagodio vidljivosti, odnosno noćnim uvjetima vožnje i nije obratio pažnju na pješaka koji je stupio na kolnik. Zbog toga je prednjim desnim bočnim dijelom vozila naletio na pješaka koji je prelazio kolnik Savske ceste od zapada u smjeru jugoistoka.  Pješak je zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo.

Ključne riječi

Komentara 2

PL
posten_lopov
07:47 15.06.2021.

Koliko je obaveza vozaca da vosi prilagodjenom brzinom, ne drogiran i ne alkoholiziran, toliko je i obaveza pjesaka da bude vidljiv i da ulicu prelazi na pjesackom prelazu, a ako ga nema onda oprezno ,pri tom propustajuci sva vozila koja imaju prednost.

BF
bf23
11:39 15.06.2021.

Godinu ili dvije pa ponovno po nove žrtve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije