Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO UBOJSTVO

Vojnici kalifata odrubili glavu otetom Francuzu

Herve Gourdel
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
1/5
24.09.2014.
u 17:26

Herve Gourdel otet je u Alžiru u nedjelju. Militanti su objavili snimku odrubljivanja

Francuza otetog u Alžiru skupina povezana s Islamskom državom ubila je odrubivši mu glavu, javljaju francuski mediji.

Hervea Gourdela (55) u nedjelju su u gorju Tikjad na sjeveru Alžira oteli Vojnici kalifata te zaprijetili da će ga ubiti zbog sudjelovanja Francuske u bombardiranju položaja Islamske države u Iraku.

Vojnici kalifata u ponedjeljak su objavili video na kojemu preuzimaju odgovornost za otmicu. Na videu je bio i muškarac koji se predstavio kao Herve Gourdel, turist iz Nice.

Alžirska je vojska pokrenula potragu i postavila kontrolne točke blizu mjesta otmice, no bez uspjeha.

Na snimci koju su Vojnici kalifata objavili nakon ubojstva vidi se kako Gourdel čuči vezanih ruku ispred četvorice maskiranih militanata koji čitaju izjavu na arapskom jeziku u kojoj kritiziraju Francusku.

- Neka francuski narod zna da je njihova krv prejeftina za njihovog predsjednika, kao što ste vi učinili jeftinom krv muslimanskih žena i djece u Iraku, Siriji i drugim državama - govori jedan od militanata. Na snimci se ne vidi sam čin odrubljivanja, no jedan od militanata pred kamerom drži glavu.

Ni Francuska ni Alžir nisu odmah potvrdili ubojstvo. Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius ranije je rekao kako ih otmica neće odvratiti od sudjelovanja u akciji protiv militanata koju predvodi SAD, prenosi Reuters.

 

>> ISIS drži najmanje 24 taoca iz zapadnih zemalja?

>> Islamska država objavila video na kojemu zarobljeni britanski novinar kritizira SAD

Komentara 44

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
17:51 24.09.2014.

Ti ne-ljudi uopće nisu svjesni da bi netko mogao početi njihovim očevima i sinovima isto tako odrubljivati glave.

AG
Agricola
18:01 24.09.2014.

Evo vam vrli zapade, koji si preko haškog suda optužio Hrvatsku za agresiju na BiH. Prije 20 godina ovako su mundžosi Hrvatima u srednjoj Bosni odrubljivali glave, i vi ste to nazvali hrvatskom agresijom, za to su vam bili krivii Hrvati. Pa optužite sad i za ovo Hrvate, možete preko Jean Pierre Thebaulta, možete preko martina Gerroda, možete preko Michaela Rosea, možete preko Boba Stewarta, Paddya Ashdowna, a možete angažirati i vaše podrepaše i izdajice iz Hrvatske, Banca, Čička, Paragu, Mesića, Manolića i ostale ljubitelje ovih zločinačkih glavosijeka. Što se mene tiče živio HVO i živjela Herceg-Bosna!!

BU
bubica166
18:23 24.09.2014.

te zvijeri razumiju samo isto takovu silu treba primijeniti nad njima!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije