Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠILJATELJ NEPOZNAT

Vodstvo Liječničke komore prijavilo prijetnje smrću

HLK
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
VL
Autor
Romana Kovačević
21.12.2016.
u 23:11

Čelnike Komore naziva se 'bandom zločinaca', koji 'zaslužuju metak', a u privitku je tekst o nezadovoljstvu višom članarinom

Prijetnja upućena vodstvu Liječničke komore stigla je na adresu te strukovne organizacije preksinoć u elektroničkom obliku.

U poruci se vodstvo Komore naziva “bandom zločinaca” koja “zaslužuje metak u čelo”, a u prilogu elektroničke pošte je i privitak – tekst objavljen u internetskom izdanju Slobodne Dalmacije, u kojem poznati splitski internist i bivši vođa dalmatinskog ogranka liječničkog sindikata prosvjeduje protiv poskupljenja komorske članarine za umirovljene liječnike s 10 na 60 kuna.

Vodstvo Komore ovu je prijetnju prijavilo policiji, ocijenivši je kao prijetnju smrću.

 O njoj su se oglasili kratkom objavom na svojoj internetskoj stranici, uz ilustraciju liječnika kojem je u glavu uperen pištolj.

Vodstvo Hrvatske liječničke komore dobilo je danas e-mail nepoznatog pošiljatelja s prijetnjom smrću.

O prijetnji su obaviještene sve nadležne državne institucije. 

Usprkos prijetnjama, vodstvo Komore i nastavit će svoj snažan angažman na aktivnostima zaštite prava i interesa liječnika i liječničke profesije te svoju beskompromisnu borbu protiv rastućeg nasilja nad liječnicima.

Vodstvo HLK i dalje će se bez zadrške zalagati za osiguravanje kvalitetnog i funkcionalnog zdravstvenog sustava”, stoji u objavi.

>> Objavljeno koliko je liječnika u tri godine otišlo iz Hrvatske!

Komentara 2

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
07:35 22.12.2016.

Ljevicari, sta vas je sram reci da ste komunisti? Vidi dzavla sad vam se netko prijeti smrcu. vjeruj te niste vrijedni jednog metka.

OD
odisej22
05:39 22.12.2016.

Sad ćete vi doktori vidjeti komentare gradjana a evo ih već. Ovaj narod,nikad zadovoljan,ima najpristupačnije zdravstvo na svijetu a priheti mu samo pad i to najčešće odnosom gradjana prema njemu. Doktori odlaze polako. A vama gradjani Hrvatske želim samo zapadnoeuropskoo zdravstvo gdje nećete moći samo zbog toga što vam se ćefne tražiti skupe pretrage jer naprosto to imate pravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije