Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irska

Vladajući ruše premijera Cowena jer je pijan dao intervju

cowen
Reuters
Autor
Zorana Bajt
21.09.2010.
u 19:08

Prije dva tjedna Cowen je pogrešno izgovarao riječi i naziv sporazuma koji je vlada nedavno postigla sa sindikatima, a pomiješao ga je usto s mirovnim sporazumom koji je u Irskoj postignut prije 12 godina.

Premijer Irske Brian Cowen našao se na udaru stranačkih kolega i javnosti nakon optužbi da se u intervjuu radiopostaje RTE pojavio pijan, prenosi The Independent. Nekadašnji ministri i zastupnici iz redova vladajuće stranke Fianna Fail zahtijevaju hitno održavanje unutarstranačkog sastanka na kojem će biti raspravljen taj slučaj.

Prije dva tjedna za devetominutnog intervjua Cowen je pogrešno izgovarao riječi i naziv sporazuma koji je vlada nedavno postigla sa sindikatima, a pomiješao ga je usto s mirovnim sporazumom koji je u Irskoj postignut prije 12 godina. Premijeru se zamjera i što nije prenio vladinu poruku o nužnosti poduzimanja čvršćih mjera smanjenja javne potrošnje i proračunskog manjka.

Upitan je li je bio pod utjecajem alkohola, premijer Brian Cowen odgovorio je da to nije istina i da su takve optužbe smiješne. U slučaju da zastupnici Fianna Fail izglasuju nepovjerenje Brianu Cowenu, mogli bi biti raspisani opći izbori na kojima bi stranka pretrpjela velike gubitke, navodi britanski list.

Prema jučer objavljenim rezultatima istraživanja javnog mnijenja u Irskoj, više od 70 posto ljudi smatra da se vlada slabo bori s recesijom.

Beverley Flynn, zamjenica predsjednika stranke Fianna Fail, izjavila je za irske medije da ne očekuje da će stranka smijeniti premijera.

– Različita mišljenja unutar stranke postoje, ali nitko ne želi izazvati nestabilnost vlade – kazala je Beverley Flynn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije