Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Milanović: Opet plaćamo aljkavost, Lalovac: Svaki mjesec!

Premijer Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.01.2015.
u 10:26

Vlada je na sjednici potvrdila da je inicijativa "Ne damo naše autoceste" prikupila dovoljan broja potpisa za raspisivanje referenduma

– Zar opet plaćamo aljkavost? – upitao je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade.

– Svaki mjesec – odgovorio mu je ministar financija Boris Lalovac na temu o odobrenju 55.680,00 eura iz proračunske zalihe za Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava.

Vlada je na sjednici potvrdila da je inicijativa "Ne damo naše autoceste" prikupila dovoljan broja potpisa za raspisivanje referenduma. Državni zavod za statistiku je utvrdio da je inicijativa prikupila 488.545 vjerodostojnih potpisa, što znači da imaju više od 10 posto ukupnog broja birača, koji iznosi 464.926 birača. Zaključak će Vlada poslati Saboru.

Pomoć Ukrajini

– Ostalo je 17 jedinica lokalne samouprave u kojima nije donesen proračun za 2015. godinu – rekao je Arsen Bauk. Vlade je  raspustila gradska, odnosno općinska vijeća i razriješila gradonačelnike, odnosno općinske načelnike i njihove zamjenike u 17 općina i gradova. Na nove izbore će morati stanovnici Raba, Paga, Hvara, Dubrovnika, Omiša, Korčule, Novog Marofa, Svetog Ivana Zeline, Zlatara, Kukljice, Rugvice, Milne, Petlovca, Čaglina, Strahoninca, Lumbarde i Gundinaca.

Hrvatska će, zajedno s drugim državama EU, poslati pomoć u robi Ukrajini. – Osiguravamo humanitarnu pomoć za Ukrajinu. Riječ je o pomoći osiguranoj od Državnog ureda za zaštitu i spašavanje i MUP-a. Ukupna vrijednost je 1,7 milijuna kuna u robi – kazala je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. U ratom zahvaćenu Ukrajinu šaljemo policijske odore bez oznaka, 300 vreća za spavanje, 500 deka i 100 karimata.

Cijeli tijek sjednice Vlade pročitajte OVDJE

>>Orban Milanoviću: Ovako smo mi zaštitili svaki mađarski dom

>>'Apsurdno je da lijevo i desno još uvijek podrazumijeva odnos ustaša i partizana'

Komentara 48

Avatar pepi.zhoopum
pepi.zhoopum
10:29 22.01.2015.

Zašto nitko ne spominje da su banke pod tužbama, a pravosuđe ne donosi presude uključujući Vrhovni i Ustavni sud? Gdje je ovdje EU? Koja je pravna sigurnost u ovoj državi?

ST
Stolic
10:21 22.01.2015.

Josipovic drzi kao TITO novac u Svicarskoj. Kolinda u Hrvatskoj, ako ste za Josipovica i Svicarsku lupite minus, ako ste za Kolindu i Hrvatsku lupite plus.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:30 22.01.2015.

Politicare treba placat po ucinku....a ne po partijskom systemu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije