Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy:

'Apsurdno je da lijevo i desno još uvijek podrazumijeva odnos ustaša i partizana'

21.10.2014., Krapina - Povodom mjeseca knjige saborska zastupnica i predsjednica ORAH-a Mirela Holy u gradskoj knjiznica je odrzala predavanje Vaznost komunikacije u danasnjem drustvu.
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/2
22.01.2015.
u 07:59

- Mi nikada nećemo s nikim ići u koaliciju - rekao je metkovićki gradonačelnik Božo Petrov.

- Mene je prošli tjedan zvao Zoran Milanović i ponudio je predizbornu suradnju što smo mi odbili - kazala je predsjednica ORaH-a Mirela Holy u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

- Razgovora s SDP-om nije bilo. 15. veljače imamo Sabor stranke i bira se novo vodstvo i do tada neće biti razgovora o koalicijama - kazala je potpredsjednica stranke Hrvatski laburisti Nansi Tireli.

"Ovo što se događa u Hrvatskoj je više nego zabrinjavajuće"

- Mi nikada nećemo s nikim ići u koaliciju. Da smo htjeli u koaliciju mogli smo i u stranke. Mi imamo drugačiji put - rekao je metkovićki gradonačelnik Božo Petrov iz Mosta nezavisnih lista.

- Rekla sam da je potreban konsenzus na ljevici. Ovo što se događa u Hrvatskoj je više nego zabrinjavajuće. SDP nije odgovorio na izazove socijaldemokracije koje je treba odgovoriti u tri godine. No, o koaliciji nisam govorila, ja bi ih osobno zabranila - rekla je Tireli i dodala da ne treba koalicija, ali konsenzus i dogovor da.

- Nama nije problem program SDP-a već to što Vlada u tri godine nije radila po tom programu - kazala je Mirela Holy i dodala da ne smatra kako će se SDP promijeniti i početi provoditi program.

"U Hrvatskoj lijevo i desno još uvijek podrazumijeva odnos ustaša i partizana"

- Smiješno mi je da se godinu dana prije izbora govori o jačanju ljevice i desnice, ne znam što su ljevica i desnica u Hrvatskoj - rekao je Petrov i dodao da su u politiku ušli kako bi mijenjali politiku koja postoji već 15 godina.

- Ja više volim govoriti o progresivnim i konzervativnim opcijama, a ne lijevim i desnim. Mi smo progresivniji od socijaldemokratskih politika. U Hrvatskoj lijevo i desno još uvijek podrazumijeva odnos ustaša i partizana, što je apsurdno - rekla je Mirela Holy. 

- Ključni problem SDP-a je potpuna ideološka izgubljenost, nije samo problem Zoran Milanović - rekla je Mirela Holy. - Sa SDP-om, ovakav kakav je posljednjih osam dana, se da razgovarati, ali sa onakvim kakav je bio posljednjih tri godine, ne može se razgovarati - rekla je Nansi Tireli.

>>Most dalmatinskih nezavisnih lista zajedno na izbore za parlament

Komentara 49

DU
Deleted user
08:18 22.01.2015.

Apsurdno je da ministrica koja je uhvaćena u pokušaju krimnala nepotizma misli da ima glavnu riječ u politici.

DU
Deleted user
08:05 22.01.2015.

Ta Holy je opčinila birače s nekom mantrom o održivom razvoju Hrvatske. Pogled kroz prozore govori svima da je najmanje 3/4 zemljišta neobrađeno, a i ona polja koja su obrađena su uglavnom za kriterij organskog uzgoja jer farmeri nemaju baš previše novca za mineralna gnojiva i kem. zaštitu. Drugim riječima, što se tiče poljoprivrede - nema ni govora o situaciji nalik na Nizozemsku gdje je zemlja iscrpljena i dragocjenost. U pogledu industrije, Hrvatska posljednjih desetljeća desetkovana i mjestimično tu i tamo koji ind. pogon koji još "pluta" u tom moru poreznih i parafiskalnih opterećenja i neplaćanja. Ona pak uporno gura narodu tu tezu o održivosti, kao da smo država nalik na Hong Kong - tijesno svima, nema prostora ni za botanički vrt, svi frenetično rade u pogonima i izvoze. Ne možeš povjerovati na kakvu spiku padaju pojedine skupine u društvu. Umjesto da se mačetom podsiječe birokracija, da se poduzetništvu otvara fiskalni prostor (npr. novi obrtnici da su oslobođeni poreza godinu-dvije, kao što je bilo nekoć), ne ona gura šuplju mantru o održivosti razvoja!?

KA
kamišar
08:10 22.01.2015.

Degutantno je bilo jučer gledati Marasa i Holy kako se smijulje. Oni su salonski ljevičari. Holy je odbojna al Maras je baš bahat i umišljen. Za mene su oni tip političara koje treba izbjegavati na izborima u širokom luku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije