Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi suđenje

Vijeće potvrdilo osnovanost optužnice za Podravku

damir polančec
Petar Glebov/PIXSELL
24.01.2011.
u 12:08

Obrana je među svoje dokaze uvrstila pismo o namjeri norveškog Rieber & Sona da preuzme udjele u koprivničkoj tvrtki.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u cijelosti je potvrdilo USKOK-ovu optužnicu u predmetu “Manager”, kazao je  sudac Ivan Turudić. Riječ je o malverzacijama dionicama Podravke “teškim” 401 milijun kuna zbog čega je USKOK optužio Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Sašu Romca i Josipa Pavlovića, bivše čelnike koprivničke prehrambene tvrtke, Srđana Mladinića, vlasnika propalog SMS-a, Milana Horvata, suvlasnika Fime i Zorana Markovića, zagrebačkog odvjetnika. Jučer je počelo formiranje sudskog spisa, a obrana je među svoje dokaze uvrstila i pismo o preuzimanju udjela u Podravki norveške tvrtke Rieber & Son za koju tvrde da je željela neprijateljski preuzeti koprivničkog prehrambenog diva.

Dokument koji će branitelji optuženih koristiti u postupku, kazali su, nalazio se kod Zagrebačke banke. Inače, odnos Riber & Sona i Podravke tužiteljstvo je obrazložilo u optužnom aktu ispisanom na tri stotine stranica. Nakon formiranja spisa, bit će zakazano pripremno ročište na kojem se raspravlja o dokazima i određuje početak suđenja.

>>Polančec u Malom maestru potkraj veljače, danas bitnija Podravka

>>Obrana Podravkinih menadžera tvrdi: Svi dokazi su nezakoniti!

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
13:16 24.01.2011.

Vijeće potvrdilo osnovanost optužnice za Podravku, šta je trebalo da kažu , kao i sve tako i ovo se radilo krivo u Hrvatskoj. Mesića ne zovemo kao svjedoka da kaže kao je naložio poput Sanadera da se da lova iz Podravke SMS-u.... sada čemo seljaka Polančeca da sredimo jel EU traži od nas isto vrijedi i za kupnju skupih kamiona koji se i kvare ako ih se ne održava ili održava ali slabo po balkanski !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije