Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokaz izvrsnosti

Veli Lošinj – dobitnik priznanja Plavi cvijet

veli lošinj
Elena Čuljat/VLM
10.10.2012.
u 14:41

U Velom Lošinju u 2011. godini ostvaren je udio od 12,2 posto u ukupnim noćenjima Turističke zajednice Grada Malog Lošinja

U okviru projekta 'Volim Hrvatsku' Veli Lošinj dobitnik je priznanja Plavi cvijet sa zlatnim znakom za osvojeno 1. mjesto. Nagradu je osvojio u kategoriji najuređenijeg turističkog mjesta primorske Hrvatske do tisuću stanovnika.

Poznat kao klimatsko lječilište, Veli Lošinj drugo je naselje po veličini na otoku Lošinju. U Velom Lošinju u 2011. godini ostvaren je udio od 12,2 posto u ukupnim noćenjima Turističke zajednice Grada Malog Lošinja. Poznat je po bogatoj kulturnoj baštini, raznovrsnim manifestacijama, prekrasnim zaštićenim uvalama i plažama, a posebnost akvatorija otoka Cresa i Lošinja su i dupini, oko 120 jedinki dobrog dupina, pa tako u velološinjskom centru za istraživanje dupina "Plavi svijet" moguće ih je i posvojiti.

Upravo izvrsna kombinacija privatnog i hotelskog smještaja, brojnih sadržaja, kulturno-povijesnih znamenitosti, šetnica, vidikovaca, velike su vrijednosti i prednosti Velog Lošinja, najljepšeg malog mjesta na Jadranu u 2012. godini što mu je osiguralo ovu prestižnu nagradu.

>>Mali Lošinj - Ovdje ne morate vaditi laptop

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije