Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnja na moždani udar

Vatrogasci pomogli Hitnoj pomoći da u bolnicu preveze 180 kg teškog Austrijanca

hitna
Pixabay/Ilustracija
07.04.2023.
u 12:40

Vatrogasci su medicinskom osoblju pritekli u pomoć i kod transporta na Odjel za intenzivnu njegu jedne od bečkih bolnica, gdje se Bečanin, prema pisanju Kronen Zeitunga još uvijek nalazi.

Dobro je poznato da je prekomjerna težina u mnogim slučajevima, pa tako i zdravstvenim, veliki problem. Međutim da je tako veliki da osoblje vozila Hitne pomoći ne može pacijenta prebaciti u bolnicu, dosad u Beču nije zabilježeno. Preciznije rečeno do jučer navečer kada je jednog 180 kilograma teškog Austrijanca trebalo prebaciti iz bečkog stambenog okruga Mariahilf do obližnje bečke bolnice, kako bi mu se ukazala hitna liječnička pomoć, izvještava danas austrijski dnevni list Kronen Zeitung.

Isti izvor navodi kako je osoblje Hitne pomoći moralo pozvati vatrogasce u pomoć, kako bi uspjeli prenijeti 60-godišnjeg pacijenta sa sumnjom na moždani udar, u vozilo Hitne pomoći, a potom u bolnicu. “ U četvrtak navečer oko 21,30 sati kod 60-godišnjak je zabilježen tzv. cerebralni događaj (napad iz područja mozga”, navodi list. Dodaje, kako bez pomoći vatrogasaca nije bilo moguće pacijenta iznijeti kroz stubište stambene zgrade do vozila Hitne pomoći. Vatrogasci su medicinskom osoblju pritekli u pomoć i kod transporta na Odjel za intenzivnu njegu jedne od bečkih bolnica, gdje se Bečanin, prema pisanju Kronen Zeitunga još uvijek nalazi. Iz navedenog primjera vidljivo je da je mnogo toga u životu neizvedivo bez zajedničke pomoći, dodaje list.

Video: Živu pacijenticu u Sloveniji proglasili mrtvom: Iz bolnice objasnili što se dogodilo i ispričali se

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije