Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME I KIŠA

Posljedica nevremena na Jadranu: Vatrogasci imali pune ruke posla, zamućena voda

Povećan broj intervencija na priobalju
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
1/11
11.03.2024.
u 19:22

Zadarski Vodovod obavijestio je potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima vodoopskrbnog sustava

Velika količina oborina uzrokovala je plavljenje objekata na području priobalnih županija. Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je u poslijepodnevnim satima kako je na području Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, uslijed nevremena praćenog kišom i vjetrom, zabilježen povećani broj tehničkih intervencija, uključujući ispumpavanja vode te uklanjanje granja i stabala s prometnica.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 18 intervencija, a angažirana su 44 vatrogasca s 19 vozila. U Šibensko-kninskoj je na 38 intervencija angažiran 81 vatrogasac s 47 vozila, a u Zadarskoj na 83 intervencije 170 vatrogasaca s 85 vozila.

Zadarski Vodovod obavijestio je potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima vodoopskrbnog sustava, zbog čega se preporučuje preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

GALERIJA Bujica u Ninu 'parkirala' brod nasred ceste

Povećan broj intervencija na priobalju
1/9

"Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima. Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar", ističe se. 

Portal Dalmacija danas ističe kako su količine kiše u Dalmaciji varirale. Temeljem podataka mreže postaja Pljusak.com, navodi kako je do 14 sati najviše kiše palo u Kaočinama na drniškom području - 126 litara. Na splitskom području palo je 30 do 60 litara kiše zbog čega su porasli vodostaji Jadra i Žrnovnice.

VEZANI ČLANCI:

Upozorenje je zbog vremena uputio i Hrvatski autoklub (HAK). Zbog poplavljenog kolnika prekinut je promet državnom cestom Glina-granični prijelaz Dvor (DC6) u Dvoru te županijskom cestom Glina-Veliki Obljaj (ŽC 3231) u mjestu Šibine. "Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", naveo je HAK.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) ističe kako će sutra vrijeme biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito na istoku. Na jugu su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a u najvišem gorju malo snijega. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu ujutro i bura, a na jugu umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će većinom od 2 do 7, duž obale između 6 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16 °C.

VIDEO Zadar: Rekordna količina kiše u ožujku otkad postoje mjerenja

 

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:37 12.03.2024.

Jako nevrijeme sa obilnom kišom početkom ožujka... Kraj je blizu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije