Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varteks i Tekstilno-tehnološki fakultet imaju novu uzbudljivu suradnju

Među ciljevima su lakše uvođenje studenata u svijet mode i tehnologija
11. ožujka 2019. u 15:16 1 komentara 497 prikaza
Foto: Varteks
Pogledajte galeriju 1/3

Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF) ima specifičnu poziciju u okviru Sveučilišta u Zagrebu i u cjelokupnoj akademskoj zajednici u Republici Hrvatskoj jer je jedino visoko učilište koje obavlja nastavnu i znanstvenu djelatnost u tehničkom području, polje tekstilna tehnologija i u umjetničkom području, polje modnog dizajna. Tekstilno-tehnološkom fakultetu to nameće dodatnu odgovornost jer ne postoji element konkurentnosti i komparabilnosti u nacionalnom okviru.

Varteks Modabus PROMO Varteks Modabus – Novi oblik modnog šopinga

Modna i tekstilna kompanija VARTEKS d.d. (VARTEKS), osnovan 1918., dugo je bila stožerna hrvatska tekstilna i modna kompanija. Nakon dugogodišnje krize i nazadovanja, kao i većina hrvatske industrije odjeće, nakon promjene vlasničke strukture i dokapitalizacije se ubrzano revitalizira i pokazuje značajne rezultate u vlastitom razvoju, uz iskazivanje ambicija da opet postane stožerna tvrtka hrvatske industrije odjeće i mode. TTF i VARTEKS danas su potpisali sporazum o suradnji kojem su konačni cilj višestruki neposredni i posredni pozitivni utjecaji na cjelokupno njihovo poslovanje, ali i poslovanja čitavog sektora tekstilne, odjevne i modne industrije u Hrvatskoj.

Nenad Bakić Nenad Bakić: 'Varteks je propadao 50 godina, a sad ostvaruje 67 posto veće prihode'

TTF i Varteks iskazuju da će surađivati na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebice kroz:

1. Znanstveno-istraživački i umjetničko-istraživački rad, što uključuje i suradnju na istraživačko- razvojnim projektima, prijava i realizacija zajedničkih istraživačko razvojnih projekata financiranih prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, kroz povezivanje s međunarodnim dionicima, sklapanje sporazuma o partnerstvu za razvoj novih tehnologija i proizvoda, suradnja u segmentu izrade doktorskih disertacija i projektnih zadataka u okviru doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija i izradu studija i ekspertiza.

Varteks i Večernji list DARUJEMO Varteks i Večernji list daruju 3 x poklon - karticu za kupnju u Varteksu u iznosu od 1.000 kuna!

2. Razvoj obrazovnih programa, što uključuje izobrazbu zaposlenika tvrtke Varteks kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja te poslijediplomski doktorski studij Tekstilna znanost i tehnologija, suradnju u razvoju naobrazbe i izobrazbe kroz razvoj koncepta cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja, stručno i praktično usavršavanje studenata Fakulteta kroz studentske prakse, radionice, stručna predavanja itd.

Među ciljevima su lakše uvođenje studenata u svijet mode i tehnologija, stvaranje mladih stručnjaka sa širokim spektrom znanja i razumijevanja cjelokupnog procesa dizajniranja i proizvodnje odjeće i pružanje mogućnosti stipendiranja studenata svih smjerova obuhvaćenih djelovanjem Fakulteta te njihovog zapošljavanja po završetku studija od strane Varteksa i drugih trgovačkih društava u sektoru. 2 Kao prvi konkretni korak u suradnji TTF i VARTEKS je pokretanje projekta „Razvoj mladih dizajnera“ u okviru kojeg će VARTEKS donirati / uložiti tkanine iz zaliha i arhiva svog, sada zatvorenog, proizvođača tkanina TIVAR, koji je proizvodio vunene i druge tkanine iznimne kvalitete i za vodeće svjetske modne kuće.

pokretna trgovina odjeće Varteks predstavio "modabus", u odijelu zablistao i izbornik Dalić

Studenti TTF-a će uz vodstvo nastavnika TTF-a moći slobodno odabrati sve potrebne tkanine za samostalno kreiranje prototipova odjevnih predmeta te će uspješni prototipovi biti prezentirani na posebnoj reviji, a VARTEKS-a će otkupiti prava za serijsku proizvodnju najuspješnijih. Ovime će studenti steći uvid u cjelokupni proces u stvaranju odjeće od ideje, preko odabira tkanina do realizacije te konačne prezentacije i kasnije mogućeg plasmana na tržište, uz poštivanje zadanih okvira i rokova izvršenja.

Mali Lošinj
IMA I POZITIVNIH PRIMJERA
Ovaj račun koji nam je poslao čitatelj zaista spada u kategoriju Vjerovali ili ne. Pogledajte koliko je platio kavu!
PROMO
Ventilacija - neophodna kod stanova ili kuća s novim prozorima te za domove s vlagom i plijesni
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marko_Maras:

    Samo tako dalje! Ljudi kao što su Bakić, Rimac, Kutić-Jelenić, pokazuju kako treba poslovati i kako se može uspješno poslovati čak i u Hrvatskoj.