Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U KAFIĆU

Varaždinski župan o napadu: 'Zatekao sam se na krivom mjestu u krivo vrijeme'

Obilazak novoizgrađenog mosta Tuhovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
14.10.2022.
u 16:58

Rekao je da prije nešto što je dobio čašom u glavu i zaradio deset šavova napadač nije prilazio njihovom stolu, a ne zna, rekao je, ni koji je bio motiv napada

O okolnostima napada na mene koji se dogodio 24. rujna 2022. dao sam izjavu na konferenciji za novinare. Objavljena snimka potvrđuje da sam sve vrijeme bio za svojim stolom i nikoga nisam napao niti udario. Nažalost, te večeri sam se zatekao na krivom mjestu u krivo vrijeme - komentar je župana Anđelka Stričaka (HDZ) na objavljenu snimku incidenta u jednom varaždinskom kafiću.

Na snimci koju je objavio Telegram vidi se i trenutak u kojem jedan mladić nakon prepirke udara Stričaka čašom u glavu. Prije toga Stričak je držao oko vrata drugog mladića koji u jednom trenutku posrće i na snimci se čini da je odgurnut, no Stričak tvrdi da se ovaj spotaknuo. Nakon objave snimke postavilo se pitanje je li župan lagao na konferenciji za novinare kad je iznosio svoju verziju događaja.

Župan tvrdi da snimka samo potvrđuje ono što je govorio na konferenciji za novinare.

- Mi smo sve vrijeme bili vani i nismo imali doticaj s nikim, sve negdje do 3 sata kad su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je par osoba došlo do našeg stola, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma, i kad smo krenuli, pogođen sam čašom iznad lijevog oka - kazao je Stričak u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Rekao je da prije nešto što je dobio čašom u glavu i zaradio deset šavova napadač nije prilazio njihovom stolu, a ne zna, rekao je, ni koji je bio motiv napada. Na konferenciji za novinare župana su pitali što bi poduzeo ako snimka procuri u javnost i pokaže da su okolnosti bile drugačije od njegove verzije. 

- Što bih trebao poduzeti? Pa ja sam bio napadnut. Imao sam desetak šavova. Moramo razlučiti dva pojma, žrtvu i napadača. U ovome slučaju ja sam bio žrtva i zadobio sam desetak šavova. Da se čaša nije razbila, valjda bi sve bilo sasvim drugačije - rekao je Stričak koji se u ponedjeljak ispričao policajcima.

Policija je, naime, podnijela prijavu zbog omalovažavanja policijskih službenika. 


 

Komentara 9

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:32 14.10.2022.

Dovoljno je pogledati video zapis događaja i ponašanje Stričaka i sve je jasno. To što je odbio dati osobnu iskaznicu policajcima je posebna priča. Žalosno.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
19:01 14.10.2022.

Kad se Hrvatina, domoljub, katolik i hadezeovac nađe na krivom mjestu u krivo vrijeme nikad nije kriv on. Krivi su mjesto i vrijeme. Tako isto i suci misle.

K3
Krešimir_3007
17:21 14.10.2022.

Ovo sve, uključujući nastupe zastupnika u Saboru RH, uključujući nastupe na HRT-u, spinanja, muljanja, izvrtanja činjenica, čuju i vide mladi ljudi. Pa dobro ljudi kakvu im to poruku šaljemo? Koje vrijednosti promoviramo? Zapita li se netko u društvu, neka moralna vertikala ili je važno samo materijalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije