Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koalicija u ofenzivi

V. Pusić: HDZ vodi kampanju kao Ivica i Marica bacajuću kamenčiće

kukuriku koalicija (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
06.08.2011.
u 14:42

Vrijeme je da se probudimo! Imamo ideje, znamo što hoćemo i vjerujemo u pobjedu, poručio je okupljenima Zoran Milanović, budući hrvatski premijer, kako je najavljen za govornicom.

Na Radmanovim Mlinicama, popularnom izletištu na Cetini, Kukuriku koalicija krenula je u predizbornu utrku u 10., najjužnijoj izbornoj jedinici. Najjače snage SDP-a HNS-a i HSU-a predvođene Zoranom Milanovićem, Radimirom Čačićem, Vesnom Pusić i Silvanom Hreljom, zajedno sa saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i stranačkim čelnicima iz Dalmacije prvo su se dva sata gužvali po zakrčenoj magistrali koliko je u subotu oko podne trebalo za svladavanje 30 kilometara od Splita do Omiša. No, to je bio samo još jedan argument za kritiku sadašnje vlasti, a dobrog raspoloženja i optimizma nije nedostajalo.

- Hrvatska ima sjajne potencijale, izvrstan položaj i kvalitetne ljude, a spava. Vrijeme je da se probudimo! Imamo ideje, znamo što hoćemo i vjerujemo u pobjedu, poručio je okupljenima Zoran Milanović, budući hrvatski premijer, kako je najavljen za govornicom.

- Hrvatska ima šansu, ulazi u EU kao 28. članica, ali to nije jamstvo za uspjeh. Pitanje je hoćemo li u Europi biti svoji gospodari. Zato pozivamo na buđenje, da iskoristimo EU kao sredstvo za svoj uspjeh. Naša Vlada će biti Vlada rada i projekata, a ne izgovora, rekao je Milanović popraćen burnim aplauzom 500-ak ljudi, koliko ih se okupilo.

Silvano Hrelja pozvao je hrvatske umirovljenike da budu jedinstveni i daju svoj glas ovoj koaliciji, kako je rekao, zbog sigurnosti mirovina i brige za njihov standard.

Vesna Pusić govorila je o predizbornoj kampanji koju vodi HDZ.

- Oni idu naprijed kao Ivica i Marica. Bacaju kamenčiće temeljce kuda god prođu zato da im oni pomognu da se vrate na vlast. E, neće! Ti kamenčići su ono što su oni trebali napraviti u zadnjih osam godina, poručila je V. Pusić.

Novinare je zanimao Milanovićev komentar na primjedbu kako se predsjednik Ivo Josipović nije digao na noge kada je premijerka Kosor u Kninu pozdravila hrvatske generale.

- U ta sitna prepucavanja i smicalice HDZ-a nećemo se uključivati. Josipović je odličan predsjednik, a oni koji su se sjetili A. Gotovine nakon šest godina, neka se pogledaju u zrcalo, poručio je Milanović

Izostanak Ivana Jakovčića, predsjednika IDS-a, bio je vrlo upadljiv no Milanović tvrdi kako ima drugih obveza i da nikakve krize u njihovoj koaliciji nema.

Komentara 225

DA
Dak1807
19:39 06.08.2011.

Samo vam fale šajkače ....

BL
Blizard
12:28 07.08.2011.

Spremni da se navlace ..

JU
jupimi
15:33 06.08.2011.

dobro je onaj reka nisi ti Vesna storena za mudraca nego za madraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije