Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uživajte u vinima, tradiocionalnoj kuhinji i jahanju u izletištu i vinotočju „Vinia“

Foto: PR
1/5
PR
Autor
PR članak
26.07.2018.
u 14:48

Na samo četiri kilometra od Bjelovara na pitomim obroncima bilogore skriva se obiteljsko imanje s 34.000 trsova, mini kampom i specijalitetima ispod peke

Na prekrasnim brežuljcima, nedaleko grada Bjelovara, smješteno je Izletište i vinotočje ”Vinia” obitelji Šapić. Udaljeni smo samo četiri kilometara od grada u pravcu Đurđevca, a točna lokacija nam je malo prigradsko mjesto Puričani.

Uz selo prostiru se vinogradi s kojih se pruža panoramski pogled na Bjelovar i prekrasne zelene šume bjelovarsko – bilogorskog kraja. Dakle, blizu smo grada, a ipak dovoljno daleko da osjetite atmosferu seoskog života, prekrasne prirode i svježeg zraka.

Zbog toga smo odlučili baš ovdje napraviti jedno obiteljsko izletište, ali i mirni kutak za poslovne ljude, gdje se ljudi mogu opustiti, pojesti nešto iz tradicionalne kuhinje, popiti čašu vina od grožđa s bilogorskih obronaka i ugodno se zabaviti.

Restoran je uređen u tradicionalnom rustikalnom stilu i namijenjen je za obilježavanje najljepših obiteljskih trenutaka (manje svadbe, krstitke, krizme, rođendani, godišnjice braka …) kao i za poslovne domjenke, poslovne ručkove te posjet različitih grupa izletnika i turista. Na jelovniku su najčešće jela s roštilja i jela ispod peke.

Ovaj objekt je napravljen 2010. godine, a napravljen je na jednom starom imanju, gdje je bila stara kuća i stari štagalj. Vinotočje “Vinia” je obiteljska vinarija u kojoj se proizvodi i čuva vino dobiveno od grožđa iz obiteljskih vinograda. Vinogradi se nalaze na pitomim južnim obroncima Bilogore, na četiri lokacije, ukupne površine 8,5 hektara i 34.000 trsova.

Najviše je posađeno Rajnskog rizlinga i Graševine, nešto manje je Pinota crnog i Pinota sivog, te Traminca i Muškata žutog. Prvi hektar vinograda posađen je 2005. godine, zatim 2007. još jedan hektar, 2009. još 5,5 hektara i 2010. zadnji hektar.

Trenutna proizvodnja je 30.000 litara vina, 50% su suha vina, a 50% su polusuha i poluslatka vina. Sastavni dio ponude izletišta Vinia je i kvalitetan smještaj.

Objekt sa smještajnim kapacitetima u kojem se nalazi 5 dvokrevetnih soba kategorije 4 sunca (zvjezdice), i  apartman za 2 do 6 osoba kategorije 3 sunca, te mini kamp s 4 mjesta.

Imamo mogućnost i jahanja za one koji su spremni za avanture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?