Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za Ustav

Utvrđeni kandidati za dužnost povjerenika za informiranje

odbor za ustav (1)
Patrik Macek/Pixsell
23.04.2013.
u 14:41

Od osam pristiglih kandidatura jedna je odbačena zbog neispunjavanja formalnih uvjeta.

Odbor za Ustav utvrdio je listu od sedam kandidata za dužnost povjerenika za informiranje, eliminirajući pritom prijavu novinara Ivana Pandžića s obrazloženjem da nema deset godina radnog iskustva u struci.

Iako je HNS-ov Goran Beus Richembergh naglasio da je Pandžić dokumentacijom potkrijepio kako radi u struci od 1. prosinca 2001., predsjednik odbora Peđa Grbin objasnio je da se radno iskustvo u struci računa od dana diplomiranja, što je u Pandžićevom slučaju 23. travanj 2007. po čemu ispada da on ima šest godina rada u struci.

Tako će se od Odbora za medije zatražiti prethodno mišljenje za ostalih sedam kandidata Gordanu Grbić, Sandru Križanec, Miriam Lazić, Dubravka Marića, Anamariju Musu, Anu Raić Knežević i Anu Subotić te sigurnosna provjera za njih. Nakon toga, i obavljenih intervjua, Odbor za Ustav će sastaviti užu listu od najmanje dva kandidata između kojih će Sabor izabrati povjerenika za informiranje.

>>Odbor za Ustav zatražio provjeru potpisa Referendumskog ustanka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije