Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM + ARHIVA

Kupite Premium po posebnoj cijeni od 149 kuna godišnje, a na dar dobivate 7 dana pristupa Arhivi Večernjeg lista!

05.08.2022.
u 06:24

Večernji list čestita svojim čitateljima Dan pobjede i tim povodom donosi nikad ispričane priče junaka kojima dugujemo slobodu, u ekskluzivnom specijalu u Premiumu Večernjeg lista, koji od danas do kraja dana 8. kolovoza, možete kupiti u specijalnoj ponudi, po cijeni od 149 kuna za godišnju pretplatu, uz vrijedan i ekskluzivan poklon - kupnjom godišnje pretplate dobivate besplatan pristup kompletnoj digitalnoj arhivi Večernjeg lista na tjedan dana.

Pobjednička Hrvatska Vojska, prije 27. godina, 4. kolovoza 1995. godine, započela je oslobodilačku vojno-redarstvenu akciju "Oluja" na bojišnici dugoj više od 630 kilometara, u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu. U akciji su za samo 84 sata hrvatske vojne i redarstvene snage, u kojima je bilo ukupno oko 200 tisuća ljudi, oslobodile oko 10.500 četvornih kilometara, odnosno gotovo petinu države, a u operaciji je poginulo 196 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, najmanje 1100 je ranjeno, a 15 ih je nestalo a da su gubici na drugoj strani bili nekoliko puta veći. Tijekom i nakon operacije "Oluja" ubijeno je 667 civila. U znak zahvale hrvatskim braniteljima, od 2008. godine uz državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza slavi se i kao Dan hrvatskih branitelja.

Večernji list čestita svojim čitateljima Dan pobjede i tim povodom donosi nikad ispričane priče junaka kojima dugujemo slobodu, u Premiumu Večernjeg lista, koji od 05. kolovoza do kraja dana 8. kolovoza  možete kupiti u specijalnoj ponudi, po cijeni od 149 kuna za godišnju pretplatu, čija je cijena inače 299 kuna, uz vrijedan i ekskluzivan poklon - kupnjom godišnje pretplate dobivate besplatan pristup kompletnoj digitalnoj arhivi Večernjeg lista na tjedan dana. Premium možete kupiti ovdjehttps://www.vecernji.hr/kupipremium

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja za vas smo razgovarali sa svjedocima vremena i sudionicima akcije Oluja: 
Po prvi put o operaciji govori Ivica Primorac, nekadašnji visoki dužnosnik stožera obrane HVO-a i jedan od generala s legendarne fotografije nastale na kninskoj tvrđavi, gdje je 5. kolovoza konačno podignuta hrvatska zastava. Donosimo i priču Marijana Kretića, jednog od ratnih zapovjednika 7. gardijske brigade Puma, koji su prvi ušli u Knin nakon završetka Oluje, potom i ulomak iz knjige generala Rahima Ademija u kojem detaljno opisuje kako je od četničke okupacije oslobođen hrvatski grad Knin. Naša reporterka Renata Rašović napisala je priču o Patriku Maceku, ratnom fotoreporteru, kojom najavljujemo i njemu posvećen dokumentarac, dok je reporter Srđan Hebar u reportaži ispitao kako se 27 godina nakon Oluje danas živi u Kninu.

U Premiumu Večernjeg lista možete čitati i dubinske analize o nikad težoj situciji u svijetu, kojem prijeti rat Amerike i Kine, stručne komentare uglednih autora Mirka Galića, Dragana Bagića i mnogih drugih o dnevno-političkim problemima, ekskluzivne izvještaje o krizi u BiH te analize nastupa hrvatskih klubova u europskim natjecanjima. Prvi postavljamo i ključna pitanja državom vrhu o problemima s gašenjem požarišta u Hrvatskoj koja se svako ljeto bori s vatrenom stihijom i piromanijom. Jedan smo od rijetkih medija koji u Premiumu donosi teme iz kulture te oživljava formu reportaže koje se na hrvatskom webu više gotovo i ne mogu pronaći.

Posebna akcija Premiuma traje do kraja dana 08. kolovoza, a podatke za pristup Arhivi Večernjeg lista ćete dobiti na mail u roku od 3 dana nakon uplate. 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije