Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U SISKU

Napadaču (58) prije 20 godina oduzeli ilegalno oružje: 'Ništa nije upućivalo da bi počinio ovo djelo'

Foto: Danijel Prerad
1/6
02.07.2023.
u 10:36

Muškarac je prije 20 godina bio procesuiran jer mu je u sklopu pretrage pronađen i oduzet pištolj, no inače ''nije bio od interesa'' policiji. Radi se o sudioniku Domovinskog rata, nezaposlen je te nije u mirovini, već se ''snalazio kako je'', izvijestila je policija

Sisačko-moslavačka policija sazvala je ove nedjelje izvanrednu konferenciju za medije nakon krvavog pohoda koji se u subotu oko 20 sati dogodio u naselju Kanak u kojem je muškarac zapucao ljude, usmrtio jednu osobu i ozlijedio još četvero. Dvije osobe ozlijedile su se prilikom bijega, dok je ozlijeđen u intervenciji i jedan vatrogasac. 

O detaljima pronalaska i uhićenja muškarca, kao cijelog slučaja ove su nedjelje govorili načelnik sisačko-moslavačke policije Luka Pešut, kao i voditelj Službe krim policije Igor Pasanec

Na samom početku policija je izrazila sućut obiteljima ranjenih i poginulih, nakon čega je načelnik Luka Pešut podsjetio na cijeli događaj.

- Na teren su upućene sve snage i krenulo je s mjerama traganja za osobama u bijegu. Oko 00.50 sati osoba je uhićena i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje. Smrtno je stradala 45-godišnja osoba, četiri osobe su teško ozlijeđene i konstatirane su im teške ozljede. Prilikom intervencije lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, a pomoć je pružena i dvjema osobama, među njima i dijete, jer su se ozlijedile prilikom bijega. U potpunosti su izgorjele dvije kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i automobil djelomično izgorjeli - kazao je na početku načelnik te potvrdio kako napadač ima 58 godina

Voditelj krim policije Igor Pasanec izvijestio je kako se radi o vrlo kompleksnom događaju te da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji, kao i drugih policijskih izvida koji će razjasniti ovaj događaj. Što se tiče ozlijeđenih, dvoje je u teškom stanju i na respiratoru, dok su dvije osobe van životne opasnosti.

POVEZANI ČLANCI:

- Počinitelj nije bio od prije poznat policiji, odnosno događaji koji su obuhvaćali njega nisu upućivali da bi bio spreman počiniti takvo kazneno djelo. Događaji od prije 20 godina su bili beznačajni u smislu pozornosti koju je policija trebala poklanjati i ništa nije upućivalo da bi isti mogao počiniti ovakvo kazneno djelo - dodao je Pasanec, dodajući kako njegovo ponašanje od prije ''nije bilo od interesa policiji''.

Oduzeli mu pištolj

Kazao je i kako je tada, prije 20 godina, bio prekršajno procesuiran jer mu je u sklopu pretrage oduzet pištolj. Što se tiče vatrenog oružja koje je koristio sinoć prilikom napada, ono nije bilo legalno, odnosno ne može biti legalizirano. Pasanec je dodao kako nije bio u radnom odnosu, niti u mirovini, već ''se snalazio kako ide''.

- Reakcija policije na temelju dojave je bila jako žurna. Napadač je bio sudionik Domovinskog rata. Nije pružao aktivan otpor, ali to je rezultat spremnosti policije koja je hrabro postupila u toj situaciji - kazao je, dodajući kako su svejedno bila primijenjena sredstva prisile, a da 58-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola, no da se ponašao ''čudno''. Ne ulazeći u detalje, policija je potvrdila kako muškarac prilikom uhićenja nije bio opasnost za građane, što aludira na to da je muškarac blefirao kada je prijetio bombom.

>> VIDEO Dramatični trenuci nakon uhićenja: Policajac viče: 'Makni se, tu je bomba'

Načelnik je poručio kako je policija vrlo aktivno provodi akciju dragovoljne predaje oružja ''Manje oružja - manje tragedija''.

- U prvih pet mjeseci  građani su predali gotovo 8.500 komada streljiva i pirotehnike. Često provodimo tu akciju po svim gradovima, zadnja je odrađena u Novskoj prošloga tjedna kada je predano 3.000 komada streljiva, jedna automatska puška i okvir - poručio je te se zahvalio građanima na dragovoljnoj predaji. 

>> VIDEO Pogledajte snimku uhićenja: Pucao i ubio jednu osobu

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

ED
edvardl
11:55 02.07.2023.

Sigurno nije HDZ-ovac, da je ili da je u bilo kakvoj familijarnoj vezi s HDZ-om, već bi pisalo ime, prezime, oib...

Avatar Bill Carson
Bill Carson
12:30 02.07.2023.

Nezadovoljstvo samim sobom, nagomilana frustracija, osjećaj žrtve, oružje na dohvat ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije