Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prije tri mjeseca preuzeo POS-ov stan, sada ga skupo prodaje

'Malo je reći da sam bio osupnut tom spoznajom i razočaran saznanjem da je nešto takvo u nas uopće moguće'
03. veljače 2019. u 17:36 23 komentara 13160 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U naselju Punat na otoku Krku, izgrađen je višestambeni kompleks podignut provedbom programa društveno poticane stanogradnje. U njega su uselili kupci koji su bili financijski potpomognuti i od države, ali i same Općine Punat, da bi nakon svega nekoliko mjeseci stavili taj isti stan na prodaju, i to po dvostruko većoj cijeni. Oglas je postavljen na Njuškalu, ali je brže bolje uklonjen sa stranice, prenosi Novi list

Paromlinska Ruglo u Paromlinskoj na aukciji Nova zgrada neće smjeti zaklanjati pogled Bandiću

- Malo je reći da sam bio osupnut tom spoznajom i razočaran saznanjem da je nešto takvo u nas uopće moguće. Naravno, to što je uklonjen ne znači i da se ne prodaje što na koncu ništa ne mijenja na stvari i sve nas koji smo sudjelovali u pripremi i realizaciji tog projekta i dalje ostavlja u razočaranju, konsternaciji i s osjećajem dubokog nezadovoljstva – rekao je Marinko Žic, naćelnik Općine Punat. 

Prodaje se stan od 50-ak 'kvadrata', a s parkirnim mjestom i okućnicom ima površinu od 67,5 kvadratnih metara. Za njega prodavač traži 150 tisuća eura.

konferencija New Link Njuškalova konferencija o nekretninama i auto moto industriji

No izgleda da kupci stanovima mogu potpuno slobodno raspolagati pa ih tako odmah i prodati. Slobodno ih, ispada, mogu i iznajmljivati turistima, kako su to nedavno činili neki kupci POS-ovih stanova u Dalmaciji, a što je također s razlogom diglo buru u javnosti.

>>Pogledajte video: Policija prodaje pronađene stvari

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • than:

  Nažalost, ovo u ovoj državi više nikoga ne iznenađuje. Pravo bi iznenađenje bilo da država poduzme nešto povodom toga.

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  Čemu čuđenje?? Ako zakonom nije ograničen u raspolaganju nekretnine koju je povoljno dobio, ona neka radi s njom što želi. Ukoliko zakonodavac igra na moral, onda neka propiše što je moral uopće. Možda recimo koalicija HNS i HDZ ili zapošljavanje ... prikaži još! po stranačkoj iskaznici... Jooj, HNS... Dno dna...

 • chemica:

  Kao i sve ostalo čega se prihvati HNS. Značaj kojeg ta strančica ima na političkoj sceni je obrnuto proporcionalan šteti koju su HNS-ovci nanijeli hrvatskim građanima.