Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Upiši Sjever – Sveučilište koje ima najveći postotak zapošljavanja nakon diplome!

Sveučilište Sjever
Foto: Sveučilište Sjever
1/9
05.05.2021.
u 09:10

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje po suvremenim standardima, do najviše akademske titule. Osim toga, Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru. Poslodavci ističu da su oni vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Foto: Sveučilište Sjever

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, već se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 26 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

Foto: Sveučilište Sjever

BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede. U svakodnevnom su kontaktu s njima, a nerijetko su i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Borisa Vujčića, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete, Silvija Tomaševića i mnogih priznatih domaćih i svjetskih stručnjaka. Istraživanja pokazuju da Sveučilište Sjever ima najveći postotak zapošljavanja nakon diplome u odnosu na druga sveučilišta.  Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog sveučilišta i studijskih programa što prepoznaje i privreda; brojni partneri Sveučilišta Sjever - Podravka,  Pik Vrbovec, Carlsberg, Mobillisis, Marker, Upchain,  Dalekovod, Colas, Bomark, Kostwein, NOVA TV te mnogi drugi.

Foto: Sveučilište Sjever

MEĐUNARODNO ISKUSTVO

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever vrlo su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez Sportskih Udruga Sveučilišta Sjever, što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez Sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin!

Foto: Sveučilište Sjever

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Preddiplomski studiji:
Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža 
Medijski dizajn  
Komunikologija, mediji i novinarstvo  
Poslovanje i menadžment  
Prehrambena tehnologija  
Logistika i mobilnost  

 Diplomski studiji:
Komunikologija, mediji i novinarstvo  
Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša  
Održiva mobilnost i logistika  
Medijski dizajn  

 Poslijediplomski studiji:
Mediji i komunikacija

Foto: Sveučilište Sjever

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

Preddiplomski studiji:
Elektrotehnika
Multimedija, oblikovanje i primjena
Proizvodno strojarstvo
Logistika i mobilnost
Graditeljstvo
Sestrinstvo
Mehatronika
Fizioterapija

Diplomski studiji:
Poslovna ekonomija
Odnosi s javnostima
Multimedija
Strojarstvo
Graditeljstvo
Sestrinstvo - menadžment u sestrinstvu

Poslijediplomski studiji:
Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment
Poduzetništvo i EU fondovi

Na sljedećem linku nalazi se popis svih studijskih programa s detaljnim informacijama o svakome od njih.

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever - Sveučilište kojem je stalo!

Upravo su u tijeku upisi na preddiplomske studije na Sveučilištu Sjever putem stranice:

www.postani-student.hr

Foto: Sveučilište Sjever

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije