Naslovnica Vijesti Svijet

Umro najstariji kardinal

Kardinal Mayer preminuo je u 98. godini. Obavljao je mnoge visoke dužnosti pri Svetoj Stolici.
30. travnja 2010. u 17:46 10 komentara 44 prikaza
kar

Nijemac Paul Augustin Mayer, najstariji kardinal Katoličke crkve, umro je u petak u Rimu. Kardinal Mayer preminuo je u 98. godini.  

Rođen je u Altöttingu kod Passaua  23. svibnja 1911., a obavljao je mnoge visoke dužnosti pri Svetoj Stolici. 

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

  • vladika:

    Umro je čovjek koji je svoj život posvetio služenju drugima. Strašno je da netko u ovakvim trenutcima kaže da je vjerojatno bio zataškivač zla a vjerojatno za njega nikada nije ni čuo. Želim naglasiti da sam iz svog vremena, kada ... prikaži još! sam radio u Rimskim katakombama, poznavao poštovanog Kardinala Mayera. Strašno je da si gospodin pod imenom jumae dozvoljava takve primjedbe ali je onda i očito iz kojeg smijera dolaze njegovi komentari. Zlo, mržnja i netrpeljivost. Ako u katoličkoj crkvi postoji zlostavljanje onda je to ništa u srazmjeru koliko ga je u svim drugim institucijama a napose po obiteljima uz to - Bilo bi primjereno da se o pokojnicima govori s pietetom. Iskren pozdrav.

  • jumae:

    \"obavljao je mnoge visoke dužnosti pri Svetoj Stolici\" - mozda medju ostalima i prikrivanje silovanja maloljetnika od strane Katolickih svecenika. Dakle zasto je ovo vijest?