Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOMOLJUBNI PROGRAM'

Umjesto tjelesnog Mađari uvode 'obavezno vojno obrazovanje'

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
07.08.2017.
u 14:17

Taj je potez naišao na kritike sindikata učitelja i roditelja koji su zabrinuti da će škole biti militarizirane.

Mađarska konzervativna vlada planira u škole uvesti obavezno vojno obrazovanje, ali ne umjesto tjelesnog odgoja, rekao je u ponedjeljak dužnosnik za list Magyar Idok.

U "domoljubnom i vojnom obrazovanju" riječ je o "sadržaju, o percepciji života, slično kao što to daju povijest i geografija", rekao je državni tajnik za obrazovanje Zoltan Marusza.

Vlada premijera Viktora Orbana donijela je odluku krajem srpnja o uvođenju vojne komponente u predmet tjelesne i zdravstvene kulture.

Taj je potez naišao na kritike sindikata učitelja i roditelja koji su zabrinuti da će škole biti militarizirane.

Njihovu bojazan dodatno je pojačala najava otvaranja oko 200 streljana gdje bi se djeca obučavala.

Neke mađarske škole već imaju vojnu obuku kao izborni predmet.

Komentara 15

Avatar 123456
123456
15:58 07.08.2017.

Opet bravo gospodine Orban! Soroševci na aparatima!

DU
Deleted user
15:59 07.08.2017.

Tako treba! A ne ove nase placipichke sto bi referendum i o kupnji aviona uvele! A ne bi svoju guzicu podmetnule da im sutra neko rusi i pljacka imovinu , siluje zene i ubija roditelje! Vec bi da ih netkoo drugi brani...ko ,NATO? Mozes mislit! U Svicarskoj se placa porez ako ne ne sluzis vojsku i ako si doseljenik tamo. Jedino se kod nas kuka i poziva "priziv savjesti". Kao da smo okruzeni Disneylandom i Luxemburgom.

DU
Deleted user
21:53 07.08.2017.

bravo orban

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije