Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN FRAKCIJA BBB-a

Ukinuta presuda navijaču koji je izrešetao druge navijače

Marko Tunjić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
24.01.2017.
u 18:00

Marko Tunjić je kao pripadnik Fun cluba BBB (tzv. mamićevac) u zagrebačkom Retkovcu u listopadu 2014. pred kućom jednog od pripadnika suprotstavljene navijačke frakcije pucao po kombiju u kojem je bilo više osoba

Vrhovni sud, kako se neslužbeno doznaje, ukinuo je nepravomoćnu presudu Marku Tunjiću koji je zbog pokušaja ubojstva Miroslava Turkovića, Filipa Šostarka i Marka Čorića lani u ožujku na zagrebačkom Županijskom sudu bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 12 godina zatvora.

Riječ je o jednoj od najstrožih kazni koja je bila izrečena zbog navijačkog divljanja i obračunavanja,  s obzirom na to da se radilo o obračunu između tzv. mamićevaca i antimamićevaca. Zbog čega je nepravomoćna presuda ukinuta, još se ne zna jer je na zagrebački Županijski sud za sada samo došlo rješenje kojim se Tunjiću produljuje istražni zatvor u kojem je od uhićenja. Stoga se još ne zna ni hoće li se Tunjiću zbog trostrukog pokušaja teškog ubojstva ponovo suditi pred istim ili izmijenjenim vijećem. 

Prema optužnici, događaju zbog kojeg jeTunjić završio na optuženičkoj klupi prethodio je fizički sukob zaraćenih frakcija  BBB-a u jednom zagrebačkom restoranu. Nakon toga je Tunjić, kao pripadnik Fun cluba BBB (tzv. mamićevac) u zagrebačkom Retkovcu u listopadu 2014. pred kućom jednog od  pripadnika suprotstavljene navijačke frakcije pucao po kombiju u kojem je  bilo više osoba. Među tim osobama bili su Turković, Šostarko i Čorić, a prva dvojica bila su ozlijeđena opasno za život. Tunjić se teretio i za teški pokušaj ubojstva Miroslava Novosela, no tužiteljstvo je na koncu odustalo od kaznenog progona Tunjića u odnosu na Novosela.

Kada je Tunjić u ožujku 2016. nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora, obrazlažući presudu, sutkinja Renata Miličević  kazala mu je kako je utvrđeno da se radilo o bezobzirnoj osveti te da navijačka strast ne može biti ispred ljudskih života niti se takvo ponašanje može tolerirati.

>> Marku Tunjiću 12 godina zatvora: 'Navijačka strast ne može biti ispred života'

Komentara 16

CA
carlo20
18:31 24.01.2017.

Čovjeku pukao film jer mu je bio dosta čoporativnog napadanja i uništavanje imovine od strane tzv. boysa.

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
18:25 24.01.2017.

To je pripadnik BBB, ali važno da su Bed Red Boysi neprikosnoveni sveci !!!

Avatar jumanji
jumanji
20:19 24.01.2017.

nakon novog suđenja mu treba dati 25 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije