Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'simpatizer IS-a'

Uhićen 20-godišnjak koji je planirao teroristički napad u Melbourneu na Staru godinu

Australija
Foto: Reuters/ PIXSELL/ Ilustracija
28.11.2017.
u 08:10

Policija savezne države Victorije priopćila je da je mladić djelovao sam, te da prije uhićenja u ponedjeljak nije uspio kupiti vatreno oružje.

Australska policija izvijestila je da je uhitila 20-godišnjaka osumnjičenog da je planirao na Staru godinu izvesti teroristički napad automatskom puškom u centru Melbournea, drugog po veličini grada u toj zemlji. 

Policija savezne države Victorije priopćila je da je mladić djelovao sam, te da prije uhićenja u ponedjeljak nije uspio kupiti vatreno oružje. Zamjenik policijskog načelnika Shane Patton otkrio je kako je riječ o australskom državljaninu somalijskog podrijetla, kojega policija nadzire još od početka godine.

Galerija: Trump pozvao muslimane na borbu protiv ekstremizma, optužio Iran da podupire terorizam

Australija
1/5

"Došao je do dokumenata al Kaide u kojima se opisuje kako počiniti teroristički napad, te kako se koristiti vatrenim oružjem; pištoljima i puškama", rekao je Patton na konferenciji za tisak u Melbourneu. "Pretpostavljamo da je simpatizer IS-a", dodao je.

Muškarac je planirao ubiti što više ljudi na Federation Squareu u Melbourneu, trgu koji na Staru godinu vrvi ljudima budući da se tamo odvija središnji dio programa novogodišnje proslave, rekao je Patton. Australija, vjerni saveznik SAD-a koji je slao trupe u Afganistan i Irak, od 2014. godine u stanju je povišene pripravnosti za napade domaćih militanata koji su se vratili s Bliskog istoka, ili njihovih pristaša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije