Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Uhićen Makedonac osumnjičen da je regrutirao džihadiste

ISIL
Foto: screenshot/youtube
26.02.2016.
u 13:15

škarca, čije ime talijanska agencija Ansa nije objavila, zadužio je bosanski imam da regrutira buduće borce za Islamsku državu.

Makedonac osumnjičen da je u Italiji regrutirao kandidate za džihad uhićen je u petak u Mestreu, blizu Venecije, u operaciji specijalnih snaga karabinjera (ROS). Muškarca, čije ime talijanska agencija Ansa nije objavila, zadužio je bosanski imam da regrutira buduće borce za Islamsku državu.

Nadzor ROS-a omogućio je "provjeru činjenice da je taj Makedonac bio zadužen za selekciju i regrutiranje na talijanskom teritoriju aspiranata mudžahedina koji su potom trebali biti povjereni bosanskom imamu na radikalizaciju, uključivanje u terorističku organizaciju i premještaj na bliskoistočna ratna poprišta", objavili su dabas istražitelji.

U okviru iste istrage u svrhu sprečavanja islamističke radikalizacije u Italiji druga dva makedonska državljana, koji su identificirani kao  Arslan Osmanoski i Redžep Lijmani, protjerani su zadnjih mjeseci u svoju zemlju.

>> I Francuzi sudjeluju u oslobađanju Benghazija u Libiji

Komentara 4

ZI
zimerman
18:05 26.02.2016.

Siptar ,Albanac, iskamista, dzihadista, terorista,antikrist, vehabija ,musliman, krvnik. I od svi ovi opcija oni su ovog teroristi nazvali Makedoncom

Avatar Ohjooj
Ohjooj
15:24 26.02.2016.

To nisu Makedonci, već muslimani koji su iz Albanije prebjegli (imigrirali) u Makedoniju. Makedonci su se usrećili s migrantima iz Albanije kao što će se i Europa usrećiti s ovima koji hrle...

HR
hromcan
19:32 26.02.2016.

Nije mi jasno zašto sve žarišta kao što su Donja Moća i dr. sa tim teroristima jednostavno ne bombardiramo a ove radikalne Imame ne ubijemo i gotova prića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije