Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar i okolica

Ugostitelji gube novac zbog otkazanih izleta

Vedran Mornar
Patrik Macek/PIXSELL
27.09.2015.
u 07:00

I vlasniku vukovarskog hotela “Vila Vanda” i restorana Pavlu Josiću već nekoliko grupa otkazalo je posjet

Treći dan od početka izbjegličke krize Ministarstvo obrazovanja poslalo je na adrese svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj preporuku da odgode putovanja na istok Hrvatske do smanjenja broja izbjeglica na tom području, što je nekoliko škola i tvrtki već i napravilo.– Otkako je upućena ta preporuka nama je već unaprijed dogovorene posjete Vukovaru odgodilo ili otkazalo oko 400 osoba. Svakodnevno slijede i novi otkazi. I menadžeri riječnih kruzera zovu i pitaju je li kod nas sigurno pa je pitanje hoće li i oni pristajati idućih dana – kaže vlasnica vukovarske turističke agencije Danubiumtours koja ne vidi razlog za paniku jer se u Vukovaru i okolici živi normalno.

I vlasniku vukovarskog hotela “Vila Vanda” i restorana Pavlu Josiću već nekoliko grupa otkazalo je posjet. Pita se tko će mu nadoknaditi izgubljeni novac i hoće li mu ministarstvo ishoditi odgodu plaćanja poreza. Od nadležnih traži hitnu reakciju kako bi se preporuka stavila izvan snage. U sve to upućeni su i Grad Vukovar i Turistička zajednica od kojih se također očekuju konkretni koraci.

>> Mještani Strošinaca: Očito se izbjeglice ovdje organizirano dovozi

Komentara 8

Avatar kravata
kravata
08:16 27.09.2015.

Sto ce se dogoditi sa Dubrovnikom?

AN
Anamarija10
12:07 27.09.2015.

Lako je za đačke ekskurzije. Ali genijalni Milanče je odlučio uništiti i turizam u Dubrovniku koji je najjači. Briga njega koliko ljudi živi od turizma...onaj P....ministar Lorencin govori da je šteta minorna. Valjda je svima jasno da je njima jasno da zauvijek odlaze....pa uz svoj strmoglavi pad žele povući sve što valja u ovoj zemlji...

Avatar comparator
comparator
09:10 27.09.2015.

I to nam je prosvjeta koja kao slijepac pipa u mraku i treba ga za rukicu voditi kroz mrak. Probudite se drugovi jer vaša pospanost i dugi ljetni odmor izgleda ostavlja trag na vaše intelektualne sposobnosti i zdravo rasuđivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije