Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

U Srbiji nagađaju tko je javio Hadžiću da će biti uhićen

\'UNUTRASNJA  09.10.2009. NOVI SAD - Goran Hadzic Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VL
01.06.2011.
u 19:56

Do danas nije otkriveno tko je Goranu Hadžiću, posljednjem haaškom optuženiku i bjeguncu, javio da je ministarstvo vanjskih poslova Srbije dobilo optužnicu protiv njega.

Beogradski B92 piše kako do danas nije otkriveno tko je Goranu Hadžiću, posljednjem haaškom optuženiku i bjeguncu, javio da je ministarstvo vanjskih poslova Srbije dobilo optužnicu protiv njega. Srbiji je preostalo Hadžićevo uhićenje, podsjeća B92 i dodaje kako su predstavnici tužiteljstva Haaškog suda pažljivo nadzirali kuću u Novom Sadu u kojoj je živio Goran Hadžić, a 13. srpnja 2004. vidjeli su kako s torbom u ruci odlazi u nepoznatom smjeru, sedam sati nakon što je Srbiji dostavljena optužnica.

Do danas je ostalo nerazjašnjeno kako je pobjegao i je li ga i tko obavijestio o nalogu za uhićenje. Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić ne želi reći je li policija na tragu osobi koja je Hadžiću dojavila o optužnici.

– Mislim da je to isto pitanje na koje, kada bi netko i mogao precizno odgovoriti, vjerojatno ne bi trebao odgovoriti – zagonetno je odgovorio Ivica Dačić na upit novinara B92.

Novinara tjednika Vreme Dejana Anastasijevića ne čudi da je upravo bivši skladištar Vupikova pogona iz okolice Vukovara ostao posljednji bjegunac na slobodi.

– Razlog je ne to što je bio jako popularan pa sad ima širok krug pristaša koji ga služe nego što je od početka bio ovlaštena osoba državne sigurnosti Jovice Stanišića s kojim je nastavio suradnju, i tu treba tražiti i odgovor na pitanje tko ga je upozorio da će biti uhićen – kaže Dejan Anastasijević.

B92 podsjeća kako je predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio u utorak kako je siguran da će Srbija "uhititi Hadžića u nekoliko idućih tjedana, mjesec dana, u godini koja je pred nama".

Od kada je Hadžić nestao, dva su puta pretražene njegove kuće u Novom Sadu, ali i kuća njegova bliskog prijatelja Zorana Mandića, kod kojega je pronađeno 50 vrijednih umjetničkih slika pa policija sumnja kako su slike bile namijenjene prodaji kako bi se namaknuo novac za Hadžićevo skrivanje.

Komentara 12

OB
-obrisani-
20:34 01.06.2011.

čudim se da večernji list to nije saznao

OB
-obrisani-
22:01 01.06.2011.

Mnogo zabole Srbiju ko je javio Hadzicu bilo sta, dve trecine nacije ni nema pojma ko je on niti koga to vise interesuje !

OB
-obrisani-
09:25 02.06.2011.

gospodin hadžić je hrvatski tajni agent....tako nekako reče boljkovac ja se nešto mislim pa i nije nemoguće ako konobari i šoferi mogu biti generali,zašto skladištai nebi bili agenti tražite ga na kaptolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije