Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTEJNEROM IZ JUŽNE AMERIKE DO PLOČA

U pošiljci s bananama pronađeno stotinjak kg kokaina. Riječ je o tvrtki u vlasništvu osnivačice Mosta

U Splitu zaplijenjeno više od 1,5 kilogram kokaina, oružje i streljivo
PU splitsko-dalmatinska
08.03.2021.
u 08:33

U dolini Neretve prepričava se nedjeljna policijska akcija tijekom koje je pretraženo skladište tvrtke te kuće uhićenih. Navodno su policajci pregledavali skladište cijeloga dana, a bili su naoružani dugim cijevima

Policija je u Opuzenu, u krugu jedne tvrtke koja se bavi uvozom voća, u nedjelju pronašla između 70 i 100 kg kokaina, a tri osobe koje se doveze u vezu s pronađenom drogom su uhićene.

U dolini Neretve prepričava se nedjeljna policijska akcija tijekom koje je pretraženo skladište tvrtke te kuće uhićenih. Navodno su policajci pregledavali skladište cijeloga dana, bili su naoružani dugim cijevima, a prema neslužbenim tvrdnjama droga je u skladištu tvrtke završila slučajno jer je nitko nije pokupio iz Luke Ploče gdje je došla u kontejnerima s voćem iz Južne Amerike. Više informacija od PU Dubrovačko-neretvanske očekuje se danas.

Neslužbeno, riječ je o nastavku USKOK-ove istrage otvorene krajem siječnja ove godine protiv četvorice hrvatskih i jednog talijanskog državljana. Osumnjičeni su da su se udružili u zločinačku organizaciju i u Hrvatsku prošvercali najmanje 146 kilograma kokaina, čime su stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 32.639.280 kuna. Jedan od njih je carinik u Luci Ploče zahvaljujući kojem su kontejneri s kokainom prolazili bez carinskog pregleda, nakon čega je droga prodavana na ilegalnom tržištu Hrvatske i Italije.

Iz PU Dubrovačko neretvanske najavili su izvanrednu konferenciju za medije koja će se održati danas u 14 sati.  

Tema konferencije jest dovršetak opsežnog kriminalističkog istraživanja koje je rezultiralo zapljenom više desetaka kilograma kokaina na području doline Neretve. Sva zaplijenjena droga bit će izložena na konferenciji za medije na kojoj će govoriti načelnik Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl.  

Kako piše Dubrovački dnevnik, riječ je o tvrtki Frigo Bonsai. Frigo Bonsai tvrtka je za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluje na europskim tržištima i tržištima Južne Amerike. U sudskom registru stoji kako je riječ o firmi koja je u vlasništvu obitelji Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića, osnivačica Mosta, Katarina Ujdur

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Vlaho
Vlaho
09:12 08.03.2021.

Sad znam zašto su MOST-ovci onako puknuto opičeni......čjudi konzumiraju banane iz svoje firme....ha ha ha ha Grmoja i Petrov banana-adictive..

TO
ToVuS
09:44 08.03.2021.

Evo sad se zna kako se financira most.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:05 08.03.2021.

Znači droga je dolazila u kontejnerima u kojima su bile banane već godinama. Dobar dio tih kontejnera je završavao u spomenutoj tvrtci. I sad je kao slučajno ovaj završio kod njih ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije