Naslovnica Vijesti Hrvatska

U politici od rane mladosti, tri mandata župan, tri zastupnik

Dobitnik je brojnih odličja za svoj politički rad, ali i za doprinos obrani RH, a Tuđmanovim ukazom od 1994. godine stječe čin general bojnika u pričuvi
13. srpnja 2011. u 21:12 8 komentara 10 prikaza
Đuro Brodarac
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Đuro Brodarac, general HV-a u pričuvi, dugogodišnji župan i načelnik PU sisačko-moslavačke, cijeli je svoj život proveo u politici, a u obranu Hrvatske uključio se odmah na početku Domovinskog rata. Rođen na Novu godinu 1944. u Hrvatskom Selu kod Topuskog, rano se uključuje u rad KP-a, pa je već od 1967. do 1971. bio i zastupnik u Saboru, a sve do sloma Hrvatskog proljeća i 1971. obavlja visoke dužnosti Savezu omladine.

Nakon Karađorđeva prisiljen je izaći iz politike. No, početkom 90-ih učlanjuje se u HDZ, a već ranije, 1990., postaje načelnik Policijske uprave Sisak, godinu dana kasnije načelnik Zapovjedništva obrane Banovine i Posavine, a 1992. zapovjednik Sektora Sjever. U tri mandata biran je u Sabor, a isto tri mandata imao je i kao župan sve od 1993. do 2005., kada gubi izbore. Od tada je na funkciji savjetnika Vlade za poslove razminiranja.

Dobitnik je brojnih odličja za svoj politički rad, ali i za doprinos obrani RH, a Tuđmanovim ukazom od 1994. godine stječe čin general bojnika u pričuvi.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • mojavisost:

    hvala ti za sve! počivao u miru Božjem

  • E:

    pitajte bilo koga u Sisku (osim naravno ratnih profitera iz njegovog društva) za njega, pa ćete čuti priču s malo manje glamoura...

  • kumpare:

    Ljudino, nek ti bude laka H. zemlja