Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno upozorenje

Turska zaprijetila Bruxellesu: Oslobodite nas viza ili odustajemo od dogovora o migrantima

erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
15.08.2016.
u 13:28

Ministar vanjskih poslova Cavusoglu je rekao da bi prema sporazumu svi Turci od listopada trebali bili oslobođeni viza

Europska unija trebala bi od listopada turskim državljanima jamčiti slobodno putovanje bez viza ili će Turska odustati od dogovora po kojem bi trebala zaustaviti priljev ilegalnih migranata, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu za njemački list.

Razgovori s EU se nastavljaju

Upitan hoće li stotine tisuća izbjeglica u Turskoj ići u Europu ako EU ne zajamči bezvizno putovanje od listopada, on je za izdanje Bilda od ponedjeljka rekao: "Ne želim govoriti o najgorem scenariju - razgovori s EU-om se nastavljaju ali je jasno da će se primijeniti sve točke ugovora ili ćemo odustati od njega".

EU usporava rješavanje pitanja bezviznog pristupa Turaka zemljama EU-a - što je glavna nagrada za suradnju Ankare u zaustavljanju migrantskog priljeva u Europu - zbog spora oko turskog antiterorističkog zakona i represije nakon neuspjela puča.

Turska treba ublažiti antiteroristički zakon

Prije nego što prizna liberalizaciju viza, Bruxelles želi da Turska ublaži antiteroristički zakon. Europski povjerenik Guenther Oettinger rekao je da ne vidi da će EU Turcima zajamčiti slobodno putovanje ove godine zbog represije Ankare nakon neuspjela puča.

Cavusoglu je rekao da bi prema sporazumu svi Turci od listopada trebali bili oslobođeni viza te dodao: "Ne može biti da mi primjenjujemo sve što je dobro za EU, a da Turska ne dobije ništa zauzvrat", kazao je.

Komentara 34

DU
Deleted user
14:06 15.08.2016.

Znaci, ukinemo im vize i oslobadamo granice desecima milijuna Turaka ili ne ukidamo i onda nam dolazi par milijuna izbjeglica :) A sta da fino posaljemo vojsku na EU granice i par brodova izmedu Grcke i Turske ?

DO
Dongfeng
14:41 15.08.2016.

Korisnik "dokazano.istinito" opet koristi botove koji mu nabijaju lajkove. To radi u svakom clanku. Uvijek ima jednako lajkova na svakom postu i uvijek ih ima vise nego sto je ljudi koji su do tada procitali clanak. Ne znam da li se radi o osobi koja ima viska vremena, ili koja je placena za propagandu.

AN
anticenzura
14:18 15.08.2016.

U Siriji se zavrsava polako rat, na stotine tisuca ratnika bjeze na sve strane, ima ih oko 14 raznih frakcija Islamista, plus svi oni sto su ih podrzavali, a Qatar, Saudijska Arabija, Emirati Arabi, i svi ovi okolo sto drzu do sebe, im ne daju u svoje bogate zemlje nego ih salju u Europu. U Iraqu isto i u Libiji ratuju, plus Kurdi u nekoliko drzava, svi ratuju sa svima i tko gubi mora bjezati. Gdje ce bjezati? U Ameriku ne mogu, u Kanadu, Australiju itd. i u Kinu i u Rusiju ne mogu, sve su to ozbiljne zemlje sto paze na svoje granice, jedino im je preostala Europa i pomahnitala baba iz Berlina. Turska je krcata, oni imaju nekoliko miliona u izbjeglistvu, aTurci traze vize da posalju svoje gradjane u Njemacku kod rodbine i sirom Europe, onda ce polako podijeliti Putovnice i ovima i njih skinuti sa grbace. Koliko je bio u pravu Gaddafi kada im je rekao da ce ih preplaviti izbjeglice, ako se budu pacali u te kulture. I jos ih je upozorio covjek. Strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije