Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Svijet gleda"

Trump upozorava Iran u kojemu su izbili prosvjedi

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
30.12.2017.
u 10:10

Iranska vlada trebala bi poštovati njihova ljudska prava, uključujući pravo na izražavanje vlastitog mišljenja, napisao je Trump na Twitteru

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je Teheran da "svijet gleda" nakon što su u petak u najmanje šest iranskih gradova izbili protuvladini prosvjedi.

"Mnogo je izvješća o miroljubivim prosvjedima iranskih građana kojima je dosta korupcije režima i rasipanja državnih sredstava da bi se financirao terorizam  u inozemstvu", napisao je Trump na Twitteru, ponavljajući raniju izjavu Bijele kuće.

"Iranska vlada trebala bi poštovati njihova ljudska prava, uključujući pravo na izražavanje vlastitog mišljenja. Svijet gleda!", dodao je.

Iranski mediji objavili su da su se prosvjednici okupili ponovno u petak, unatoč upozorenjima sigurnosnih snaga, nakon sukoba između prosvjednika i policije i desetaka uhićenih dan prije.

Video snimke na društvenim mrežama pokazuju prosvjednike koji bacaju predmete na sigurnosne snage, uzvikuju poruke protiv klerika na vlasti uključujući i poruku "Sramite se mule i napustite u miru ovu zemlju".

U gradu Hamedanu na zapadu zemlje prosvjednici su uzvikivali "Smrt diktatorima". Stotine su se pridružile prosvjednima u Raštu, gradu na Kaspijskom jezeru.

Predsjednik Hasan Rohani navodno je zbog prosvjeda otkazao sastanak s predsjednikom parlamenta. Postoje izvješća i da će održati krizni sastanak kabineta.

"Nema dopuštenja za takve prosvjede", rekao je zapovjednik sigurnosnih snaga Mohsen Hamedani a prenosi ga agencija Tasnim, te dodao da će u slučaju nastavka prosvjeda policija poduzeti oštre mjere.

Ključne riječi

Komentara 18

MX
Mister X
16:59 30.12.2017.

Trump upozorava Iran u kojemu su izbili prosvjedi, da toga nema u demokracijama. Tamo narod ima pučke kuhinje kontejnere smeća te nije gladna oko Božića..

LI
Liberdad
13:58 30.12.2017.

A baš se pitam tko financira terorizam, tko ga je čak i izumio - Iran ili SAD?

MA
malimiki
10:34 30.12.2017.

Ako Trump ovo kaze onda je to istina jer amerikanci govore istinu i samo istinu nebi oni izmisljali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije