Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2020

Troškovi kampanje: Škori i SDP-u donirale su novac tvrtke koje su primile državnu pomoć

Član Središnjeg odbora HDZ-a Tomislav Ćorić izjavio je danas da je HDZ odbio donacije tvrtki koje su od države primale pomoć za radna mjesta u sklopu mjera gospodarskog oporavka i pozvao je SDP da učini isto.
29. lipnja 2020. u 13:53 10 komentara 2125 prikaza
Foto: Pixsell

Restart koaliciji i koaliciji koju predvodi Miroslav Škoro tijekom ove predizborne kampanje donirale su novac i tvrtke koje su primile državne potpore .

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI Ples milijuna u predizbornoj kampanji: Ista tvrtka donirala SDP i Škoru

Član Središnjeg odbora HDZ-a Tomislav Ćorić izjavio je danas da je HDZ odbio donacije tvrtki koje su od države primale pomoć za radna mjesta u sklopu mjera gospodarskog oporavka i pozvao je SDP da učini isto s obzirom na to da je ta stranka primila donacije od tvrtki koje su se koristile državnom pomoći za očuvanje radnih mjesta za vrijeme koronakrize. 

SDP je, naime, dobio, među ostalim, i donacije od tvrtki Progeo i Zagorjegradnja, a može ih se naći na popisu korisnica državne pomoći. Tako je Progeo, koji je Restart koaliciji donirao 15.000 kuna za ožujak, dobio pomoć od 19.500 kuna, a u travnju 20.300 kuna. Zagorjegradnja je pak donirala 10.000 kuna, a u ožujku je dobila 78.000 kuna državne pomoći, dok je u travnju ta pomoć iznosila 90.400 kuna. 

TVRTKA TEHNIX Oglasio se poduzetnik koji je donirao SDP i Škoru: Dat ćemo novac i HDZ-u ako nas pitaju

No i Domovinski pokret primio je donacije od tvrtke koja se koristila državnom pomoći za očuvanje radnih mjesta. Tvrtka Filir iz Vukovara tako je u proizvodima ili uslugama, kako stoji u financijskom izvješću, Škorinu pokretu donirala 26.955 kuna. A ta je tvrtka u travnju primila državnu potporu od 768.363 kune.

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
HUB
SAVJETOVALIŠTE ZA GRAĐANE
Stručnjaci otkrivaju kako izaći iz začaranog kruga dugova
  • kruti119:

    da, i? pa nemogu stranke provjeravati knjigovodstvo svakog donatora kao što očito može desno krilo partije poznatije kao HDZ preko svojih metoda duboke države i 'službi'...

  • črnamatizemla:

    Načelno govoreći, mislim da bi se primatelj donacije trebao zapitati o moralnost davatelja donacije, a ne istražiti mu lupom knjigovodstvo. Zašto nije zabranjeno da primatelji državnih pomoći, poticaja, olakšica... ikom išta doniraju, osim možda u humanitarne svrhe? A ne znam ... prikaži još!m tko bi i dal takav prijedlog uopće...

  • Blokiranzašto?:

    A mi svi skupa "doniramo" HDZ-u ., a oni nas uredno je... u zdrav mozak... I kaj sad? Bu hu...