Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2020.

Troškovi kampanje: Škori i SDP-u donirale su novac tvrtke koje su primile državnu pomoć

Foto: Pixsell
29.06.2020.
u 13:53

Član Središnjeg odbora HDZ-a Tomislav Ćorić izjavio je danas da je HDZ odbio donacije tvrtki koje su od države primale pomoć za radna mjesta u sklopu mjera gospodarskog oporavka i pozvao je SDP da učini isto.

Restart koaliciji i koaliciji koju predvodi Miroslav Škoro tijekom ove predizborne kampanje donirale su novac i tvrtke koje su primile državne potpore .

Član Središnjeg odbora HDZ-a Tomislav Ćorić izjavio je danas da je HDZ odbio donacije tvrtki koje su od države primale pomoć za radna mjesta u sklopu mjera gospodarskog oporavka i pozvao je SDP da učini isto s obzirom na to da je ta stranka primila donacije od tvrtki koje su se koristile državnom pomoći za očuvanje radnih mjesta za vrijeme koronakrize. 

SDP je, naime, dobio, među ostalim, i donacije od tvrtki Progeo i Zagorjegradnja, a može ih se naći na popisu korisnica državne pomoći. Tako je Progeo, koji je Restart koaliciji donirao 15.000 kuna za ožujak, dobio pomoć od 19.500 kuna, a u travnju 20.300 kuna. Zagorjegradnja je pak donirala 10.000 kuna, a u ožujku je dobila 78.000 kuna državne pomoći, dok je u travnju ta pomoć iznosila 90.400 kuna. 

No i Domovinski pokret primio je donacije od tvrtke koja se koristila državnom pomoći za očuvanje radnih mjesta. Tvrtka Filir iz Vukovara tako je u proizvodima ili uslugama, kako stoji u financijskom izvješću, Škorinu pokretu donirala 26.955 kuna. A ta je tvrtka u travnju primila državnu potporu od 768.363 kune.

Komentara 9

ČR
črnamatizemla
14:43 29.06.2020.

Načelno govoreći, mislim da bi se primatelj donacije trebao zapitati o moralnost davatelja donacije, a ne istražiti mu lupom knjigovodstvo. Zašto nije zabranjeno da primatelji državnih pomoći, poticaja, olakšica... ikom išta doniraju, osim možda u humanitarne svrhe? A ne znamm tko bi i dal takav prijedlog uopće...

BL
Blokiranzašto?
14:32 29.06.2020.

A mi svi skupa "doniramo" HDZ-u ., a oni nas uredno je... u zdrav mozak... I kaj sad? Bu hu...

GA
galico
14:49 29.06.2020.

Kakve to veze s vezom ima? FInanciraju sve moguće ishode izbora...Gazda se javio. Kaže da može dati i HDZu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije