Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trogir napokon bez kontejnera za smeće

09. ožujka 2009. u 16:55 22 prikaza

TROGIR – Povijesna jezgra UNESCO-ova grada i čiovska riva napokon su bez kontejnera natrpanih smećem, iz kojih se nerijetko širio smrad.

Trogirski komunalac, tvrtka zadužena za odvoz smeća, uklonio je sve kontejnere iz gradske jezgre, a građane zamolio da vreće sa smeće iznesu do 8 sati ujutro na uobičajene lokacije.

Malo električno vozilo kupi vrećice, a zatim ih isprazni na obližnjim Solionama, gdje je veliko komunalno vozilo, koje skupljeni otpad odvozi na trogirski deponij Vučje brdo, u Plano.

– Tri dana radim po novom rasporedu i za sada nema ozbiljnijih problema. Kružim svakih pola sata i pokupim sve odložene vrećice dok se građani ne naviknu i smeće ne iznesu u dogovoreno vrijeme.

Čini mi se da bi bilo dobro postaviti manje kante u koje bi se odložile vrećice kako mačke i psi ne bi to razvlačili dok ih mi ne pokupimo – predložio je Stipe Matijaš, radnik komunalca, kojega smo zatekli na jednom od kružnih putovanja električnim vozilom.

Građani su uglavnom zadovoljni što više ne moraju gledati neugledne kontejnere, a Stipe Runtić, vlasnik vile Sikaa na čiovskoj rivi, rješenje odvoza smeća vidi u malom vozilu koje bi kupilo vrećice od kuće do kuće. (le)

NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka