Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE

Time izabrao Zuckerberga za osobu godine, a čitatelji Assangea

facebook, Mark Zuckerberg,  (1)
Reuters/Pixsell
15.12.2010.
u 14:18

Prestižna titula izmakla je Julianu Assangeu, osnivaču WikiLeaksa, koji je u utorak odnio pobjedu po glasovima čitatelja Timea

Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, proglašen je osobom godine časopisa Time za 2010. Ta je prestižna titula tako izmakla Julianu Assangeu, osnivaču WikiLeaksa, koji je sve vrijeme glasovanja bio u nadmoćnoj prednosti po glasovima čitatelja tog časopisa i u utorak je proglašen osobom godine po mišljenju čitatelja. Od ukupno prikupljenih 1,249.425 glasova čitatelja, Assange je dobio 382.020, prešišavši tako drugoplasiranoga turskog premijera Erdogana za 148.383 glasa.

Laureata uredništva Zuckerberga čitatelji su plasirali na deseto mjesto sa 18.353 glasa, s dvostruko manjim pozitivnim rejtingom.

Po tzv. lajkovima na Facebooku premoć je ispred svih ponuđenih kandidata odnijela Lady Gaga.

Zuckerberg i Assange dvije su strane iste medalje. I dok Assange svijet smatra punim neprijatelja i potencijalnih neprijatelja, Zuckerberg ga vidi punim potencijalnih prijatelja, navodi se u obrazloženju ocjenjivačkog suda Timea.

Komentara 33

ZA
Zagrebas
14:30 15.12.2010.

Namjestena anketa.

ZA
zagabria1
14:37 15.12.2010.

pazi izjavu: Zuckerberg svijet vidi ispunjen prijateljima. Facebook savršeno mjesto za špijuniranje svih i svakoga. Nije čudo što je pobijedio jer establishmentu to odgovara. Naravno, novinarstvo je davno otišlo u onu stvar, a sa njim i kriteriji.

LJ
Lastan_Jr
16:32 15.12.2010.

I TIME se malo usro od najvece demokracije na svijetu...:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije