Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristički napad

Napadači u muzej u Tunisu mirno ušetali s kalašnjikovima, jedan je srednjoškolac

Napadaci u Tunisu
Foto: screenshot/youtube
1/7
22.03.2015.
u 08:36

Dosada su identificirani državljani Francuske, Španjolske, Italije, Velike Britanije, Japana, Rusije....

Tuniške vlasti objavile su sinoć videosnimku nadzornih kamera koja pokazuje napadače dok naoružani kalašnjikovim hodaju jednom od dvorana muzeja Bardo.

Jednominutna snimka koju je objavilo ministarstvo unutarnjih poslova na svojoj službenoj stranici Facebook prikazuje dvojicu muškaraca kako mirno hodaju s oružjem u rukama u jednoj od dvorana, a zatim su prikazana i njihova mrtva tijela.

Srednjoškolac Jabeur Khachnaoui iz pokrajine Kaserine i 27-godišnji Yassine Laabidi identificirani su kao napadači.

Navodi se da su obojica poduku iz rukovanja oružjem primila u Libiji, navela je tuniška vlada i dodala da su bili poznati policiji.

Četiri tijela Talijana poginulih u terorističkom napadu u Bardo muzeju u Tunisu koji se dogodio prije tri dana, vraćena su u domovinu.

Tijela ostalih 14 stradalih turista ostaju u Tunisu i dalje dok traje istraga.

Riječ je o, podsjetimo, ukupno 23 strana turista različitih nacionalnosti pa je i njihova identifikacija teža. Devetnaest stradalih turista bili su oni koji su u Tunis uplovili kruzerom, javlja CNN.

Dosada su identificirani državljani Francuske, Španjolske, Italije, Velike Britanije, Japana, Rusije i Kolumbije.

Tijekom terorističkog napada ozlijeđeno je 11 osoba i zadržani su na bolničkom liječenju u Tunisu.

Podsjetimo, muzej se nalazi u Bardo palači, a odmah u blizini je tuniski parlament koji je u tijeku napada zasjedao.

Zastupnici su potvrdili da su čuli pucnjavu. Pucnjava se dogodila oko 12 sati, a u trenutku napada u muzeju je bilo 200 turista. Parlament je poslije evakuiran.

Inače, napad je uslijedio nakon antiterorističke akcije koju su izvele tuniska vojska i obavještajne službe na granici sa Libijom, a pretpostavlja se da su militanti pripadnici ISIL-a.

 

>>Okončana drama u Tunisu: 22 osobe ubijene, pri spašavanju talaca ubijena i 2 napadača

 

Komentara 4

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
12:25 22.03.2015.

trn u oku su im muslimanske zemlje koje se solidno ekonomski razvijaju, a Tunis je osim toga zemlja koja je dobro razvila i demokraciju..očito da im to smeta

XA
xaron
02:12 23.03.2015.

Tesko je razumjeti ove turiste koji su isli u Tunis. Kao da su da Marsa pali. Turisticke agencije su odgovorne zbog slanja turista u opasna podrucja I trebaju odgovarati zbog zrtava.

DU
Deleted user
12:42 22.03.2015.

Glupani... ta njihova država ne živi od marljivih ruku ratara ili stočara, nego od turizma... ako već žele islamsku državu, neka zemlju ograde bodljikavom žicom da zločesti zapadnjaci ne ulaze, ali ni da njihova stoka ne odlazi na taj omraženini zapad... i neka klanjaju dok im ne dojadi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije