Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tek je prvi dan, a kupljeno već više od polovice predviđenih 10.000 A+++ uređaja

Sufinanciraju se hladnjaci, zamrzivači, hladnjaci sa zamrzivačem, perilice posuđa, rublja i sušilica, ukupno 461 model, a ključno je da građani u roku 15 dana od kupnje u Fond dostave svu potrebnu dokumentaciju
02. listopada 2015. u 13:29 4 komentara 210 prikaza
zelena računica, a+++
Foto: Screenshot

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio novi Javni poziv za sufinanciranje kućanskih uređaja A+++ energetskog razreda, a u prvih nekoliko sati kupljeno je već više od polovice predviđenih 10.000 uređaja za koje se dobiva poticaj od 800 kuna.

Građani su, kao i u posljednjem krugu, dosad najviše kupovali perilice rublja.

Novi krug poticaja koji je započeo danas uključuje gotovo 20 posto više uređaja i isto toliko više prodajnih mjesta na kojima je moguće ostvariti poticaje. Sufinanciraju se hladnjaci, zamrzivači, hladnjaci sa zamrzivačem, perilice posuđa, rublja i sušilica, ukupno 461 model, a ključno je da građani u roku 15 dana od kupnje u Fond dostave svu potrebnu dokumentaciju.

Poticaj može ostvariti svaka punoljetna osoba i to za jedan kupljeni uređaj na jednom od 550 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.
 
Ovo je druga takva akcija u ovoj godini, u lipnju  je 10.000 uređaja za koje su bili dostupni državni poticaji od 800 kuna kupljeno u roku od 9 dana. Korištenje tih 10.000 A+++ uređaja ukupno će uštedjeti oko milijun kilovat sati električne energije, što je otprilike godišnja potrošnja struje u 73 ili vode u 166 kućanstava.

>> Trgovci pokušali dići cijene A+++ uređaja za iznos subvencije

dugogodišnji prijatelj i suradnik
Zaista tužno: Duško Lokin otkrio pravi razlog zašto nije bio na Kićinu sprovodu
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • zgbzoran:

    kaj si ti s posebnim potrebama?

  • Bjelovar112:

    tak je ko prvi jami jamio je prije toga trgovci su napuhali cijene i tak da smo na istom

  • iva.begovic:

    I prije je bilo novca u blagajnama Fonda za zaštitu okoliša, ali je taj novac nalazio put samo do džepa Mladinea i još nekih istaknutih hdzovaca. Optužnica protiv ravnatelja Fonda, gosp. Mladinea, ako se dobro sjećam, nije uspjela zbog proceduralne ... prikaži još! greške sudskog osoblja, tj. ročište nije zakazano na vrijeme te je krimen otišao u zastaru. Neki brzo zaboravljaju, ja ne.