Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UREDNO DOBIVAO PLAĆU

Talijanski uhljeb: Čak 15 godina nije se pojavljivao na poslu u državnoj službi

Pixabay
22.04.2021.
u 12:53

Policija ga u ovom trenutku istražuje zbog sumnje na prijevaru, iznudu i zlouporabu položaja.

Salvatore Scumace (66), zaposlen u bolničkoj tvrtki Pugliese-Ciaccio, dobivao je plaću premda nije odlazio na posao i nije radio ni jedan sat. Tužiteljstvo u Catanzaru provelo je istragu o njemu i njegovim nadležnima koji su podržavali njegovo ponašanje dobrovoljno ili pod pritiskom.

Osim Scumacea, pod istragom je bilo još sedam dužnosnika bolnice pod optužbom da su izjavljivali neistinu i da su iznuđivali. Kasnije se istraga proširila na 57 osoba.

Scumace je bio zaposlen u bolničkom poduzeću od 2005. i trebao je raditi u operativnom centru za hitne intervencije kod eventualnih požara u tvrtki. Prema nalazima istrage koja je pregledala sve dokumente o prisutnosti zaposlenika, kao i na osnovu nekih svjedočenja njegovih kolega i nadležnih, Scumace se tijekom 15 godina nikada nije pojavio na radnom mjestu. U tih 15 godina dobio je ukupno 538.000 eura, koje će sada trebati vratiti.

Koristio je utjecajne osobe koje su još od 2005. uz prijetnje tražile da se protiv njega ne pokreće nikakva istraga. Prijetilo se osobama i članovima njihovih obitelji. Tako nitko nije prijavljivao ponašanje Scumacea. Među onima koju su trebali, a nisu, prijavili Scumaceov nedolazak na posao, dužnosnici su ureda za ljudske resurse Prejanò i De Vito.

Prijetnje su se nastavile godinama, ali 2020. ipak je bolnica pokrenula prvi disciplinski postupak protiv Scumacea. Ustanovljena je posebna komisija na čelu s Caninom i članovima Molèom i Fondacarom koja je utvrdila njegovo stalno izostajanje s radnog mjesta. Određeno je kako mora vratiti nepravedno dobiven novac i odmah je otpušten bez prethodnog upozorenja.

Sud u Catanzaru pokrenuo je postupak protiv još 57 zaposlenika bolnice Pugliese-Ciaccio također zbog izostajanja s radnog mjesta. Videokemere za nadzor postavila je u uredima bolnice financijska straža, koja je sudjelovala u istrazi, i dokumentirala da osoblje nije dolazilo na posao, premda je netko u njihovo ime ili su oni sami potvrđivali ulazak u tvrtku, a onda su odlazili.

U iščekivanju procesa 15 osoba dobilo je otkaz.
 

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju najbolje znanstvene fotografije 2020. godine!

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Kljusar
Kljusar
01:27 28.04.2021.

Naši uhljebi na aparatima.

VI
vidum
15:38 22.04.2021.

Jadni naši uhljebi. Sigurno se sad osjećaju diskriminirano.

MA
majkomila
23:59 21.04.2021.

Kod nas se o takvima i ne piše. Ušli u Sabor jednom i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije