Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Talijanski uhljeb: Čak 15 godina nije se pojavljivao na poslu u državnoj službi

Policija ga u ovom trenutku istražuje zbog sumnje na prijevaru, iznudu i zlouporabu položaja.
22. travnja 2021. u 12:53 6 komentara 3533 prikaza
Foto: Pixabay

Salvatore Scumace (66), zaposlen u bolničkoj tvrtki Pugliese-Ciaccio, dobivao je plaću premda nije odlazio na posao i nije radio ni jedan sat. Tužiteljstvo u Catanzaru provelo je istragu o njemu i njegovim nadležnima koji su podržavali njegovo ponašanje dobrovoljno ili pod pritiskom.

poštovali pleme Prvi put su se poljubili na svom vjenčanju nakon tri godine veze: 'Tako smo slavili našu vjeru'

Osim Scumacea, pod istragom je bilo još sedam dužnosnika bolnice pod optužbom da su izjavljivali neistinu i da su iznuđivali. Kasnije se istraga proširila na 57 osoba.

Scumace je bio zaposlen u bolničkom poduzeću od 2005. i trebao je raditi u operativnom centru za hitne intervencije kod eventualnih požara u tvrtki. Prema nalazima istrage koja je pregledala sve dokumente o prisutnosti zaposlenika, kao i na osnovu nekih svjedočenja njegovih kolega i nadležnih, Scumace se tijekom 15 godina nikada nije pojavio na radnom mjestu. U tih 15 godina dobio je ukupno 538.000 eura, koje će sada trebati vratiti.

Ilustracije za cjepivo protiv virusa Covid-19 AstraZeneca Italija: Prijavljena 4 slučaja krvnih ugrušaka nakon cijepljenja

Koristio je utjecajne osobe koje su još od 2005. uz prijetnje tražile da se protiv njega ne pokreće nikakva istraga. Prijetilo se osobama i članovima njihovih obitelji. Tako nitko nije prijavljivao ponašanje Scumacea. Među onima koju su trebali, a nisu, prijavili Scumaceov nedolazak na posao, dužnosnici su ureda za ljudske resurse Prejanò i De Vito.

Prijetnje su se nastavile godinama, ali 2020. ipak je bolnica pokrenula prvi disciplinski postupak protiv Scumacea. Ustanovljena je posebna komisija na čelu s Caninom i članovima Molèom i Fondacarom koja je utvrdila njegovo stalno izostajanje s radnog mjesta. Određeno je kako mora vratiti nepravedno dobiven novac i odmah je otpušten bez prethodnog upozorenja.

NOVI KORAK Petra Martić dala otkaz treneru, sada će je voditi Talijanka Schiavone

Sud u Catanzaru pokrenuo je postupak protiv još 57 zaposlenika bolnice Pugliese-Ciaccio također zbog izostajanja s radnog mjesta. Videokemere za nadzor postavila je u uredima bolnice financijska straža, koja je sudjelovala u istrazi, i dokumentirala da osoblje nije dolazilo na posao, premda je netko u njihovo ime ili su oni sami potvrđivali ulazak u tvrtku, a onda su odlazili.

U iščekivanju procesa 15 osoba dobilo je otkaz.
 

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju najbolje znanstvene fotografije 2020. godine!

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

 

 

TUŽIO IH ZBOG OTKAZA
Tražio 1,15 milijuna kuna i Audi A6, umjesto toga HEP-u morao platiti 127.262 kn
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • Avatar Kljusar
  Kljusar:

  Naši uhljebi na aparatima.

 • vidum:

  Jadni naši uhljebi. Sigurno se sad osjećaju diskriminirano.

 • majkomila:

  Kod nas se o takvima i ne piše. Ušli u Sabor jednom i to je to.