Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moraju u izolaciju

Doktori prošli vikend održali kongres u Vodicama, jedan od njih zaražen

Sisak: Prije ulaska u Opću bolnicu svi pacijenti moraju proći kroz trijažni šator
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
23.03.2020.
u 11:29

Teško je procijeniti koliko bi to mogla biti liječnika, štoviše onkoloških kirurga iz različitih hrvatskih bolnica no dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, smatra da je kritičan period prošao i da nema dalje oboljelih

Nakon što je ovog vikenda potvrđeno da je sisački kirurg pozitivan na koronavirus, ta je informacija poslana brojnim kolegama s kojima je liječnik bio na kongresu u Vodicama prošli vikend. Kongres kirurške onkologije, naime, održan je od 12. do 14. ožujka u tamošnjem hotelu Olympia Sky, a prema obavijesti poslanoj liječnicima, svi za koje ovaj kirurg navede da je imao kontakt s njima morat će u samoizolaciju! Teško je procijeniti koliko bi to moglo biti liječnika, štoviše onkoloških kirurga iz različitih hrvatskih bolnica, no dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, smatra da je kritičan period prošao i da nema dalje oboljelih.

– To je bio zadnji skup održan prije zabrane okupljanja, do dana kongresa čekali smo i u srijedu dobili odobrenje Županijskog stožera, a prema uputi ministra zdravstva. Otad je prošao kritičan period i da je on tamo bio pozitivan, imao bi netko već simptome, ali morali smo obavijestiti ljude – kaže ravnatelj Zovak, jedan od organizatora tog kongresa dodajući da se okupilo 50-ak liječnika.

Medicinske sestre koje su u tom terminu trebale održati svoje stručno okupljanje otkazale su ga, a od petka 13. išla je preporuka da se okupljanja limitiraju na skup do stotinu sudionika.

Obavijest su kirurzi dobili jutros nakon potvrde koronavirusa u njihova kolege iz Siska, a inkubacija od 14 dana od kongresa završava tek krajem ovog tjedna. Osim onih za koje liječnik kaže da su bili u kontaktu, pozvani su svi sudionici kongresa da sami jave ako su s njim na kongresu proveli dulje vrijeme.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

 

Komentara 14

Avatar Damating
Damating
13:42 23.03.2020.

Još jednom se pokazalo da su meficinske sestre u dosta slučajeva kompetentnije i vrijednije od liječnika! Di je njih "đava nosa" na vikend kad je bilo vidljivo da se sve "ruši"

DU
Deleted user
14:17 23.03.2020.

Čudni ljudi, čudnog ponašanja i čudnih odluka. Mislio sam da su "pametniji" i da znaju nešto o bolestima, a ne samo o "kongres turizmu". Razočaran sam sa svima u tom lancu, a ne mogu vjerovati da im je čak i ministar dozvolio isto. Ako je, dobrano mi je "pao u očima". Neke stvari oni su trebali znati predvidjeti prije nas "piljevine"...

BE
Bel
14:44 23.03.2020.

Dakle, na stup srama se nabilo doktore koji su tjedan dana prije ovoga skijali u Austriji (iako nije bilo nikakve zabrane za to); svi su pljuvali po njima i zazivali sankcije. E, ali kada je organizator eminentni kirurg , ravnateljj cak Prof.Zovak, onda svi šute i nitko ne poziva na bilo kakve sankcije ili odgovornost. Sasvim je jasno bilo, s naputkom ili bez njega da se takvi skupovi ne smiju održavati. Da zivimo u pristojnoj zemlji ocekivala bih velike, velike isprike medija, medijskih osoba i svih ljudi koji su pljuvali po onoj trojici iz Austrije. Ali zivimo gdje zivimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije