Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na tri punkta

Sutra prosvjedi seljaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji

prosvjed darda, traktori, seljaci (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
15.03.2013.
u 11:33

Jedan punkt će biti ovdje u Ilači, drugi u Starim Mikanovcima i treći u Trpinji i na njih će doći seljaci iz najbližih sela, najavili su seljaci

Nakon što su u jučer i danas prosvjedovali traktorima postavljenima na pet punktova u Vukovarsko-srijemskoj županiji, seljaci su najavili da će sutra prosvjedovati na isti način na tri punkta i očekuju 200-tinjak traktora.

– Jedan punkt će biti ovdje u Ilači, drugi u Starim Mikanovcima i treći u Trpinji i na njih će doći seljaci iz najbližih sela. Za sada nemamo namjeru blokirati prometnice, nego ćemo kao i danas i jučer stajati uz kolnik, ali ako ne naiđemo na razumijevanje gospode iz Ministarstva poljoprivrede i cjelokupne Hrvatske vlade, nisu ni blokade isključene. Nije nam u prvom planu isplata poticaja, nego da se riješi jednom za svagda pitanje položaja seljaka koji ne može biti gori. Zato očekujemo da će nam se pridružiti velik broj seljaka, a koliko čujem, na ceste izlaze i seljaci Virovitičko-podravske županije. Pozivam sve seljake koji misle da su im uskraćena prava ili se protiv njih država odnosi maćehinski, neka nam se pridruže i neka ne čekaju da taj posao obavi netko drugi umjesto njih. Uskoro možda neće biti Pokrovca ili Filića koji će i za njih prosvjedovati na kiši, snijegu i vjetru, a neki će u toploj kući čekati da nam država nešto podari – kaže Stjepan Filić, organizator prosvjeda u Ilači, koji je unatoč snijegu i hladnom vjetru došao na prosvjed iako je na štakama jer mu se upalila tetiva i jedva hoda.

>>Nezadovoljni seljaci izašli traktorima na ulice

Komentara 1

DO
domoljubxy
16:34 15.03.2013.

Svi će mo se dignuti na noge ubrzo,ovakvu izdaju naroda nitko više ne može da trpi od branitelja seljaka radnika itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije