Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjene na Prisavlju: Uoči današnje sjednice Programskog vijeća HRT-a doznajemo:

Sutlić, Markota, Mezulić i Guberina "predaju" mandate na raspolaganje

sutlić
Mišo Lišanin
07.12.2009.
u 18:44

Istodobno, Informativni program HTV-a prijavio je Huićeve manipulacije DIP-u i Vijeću HRT-a.

Uoči današnje sjednice Programskog vijeća HRT-a, na kojoj bi se kaos na Hrvatskoj televiziji i agonija sa smjenama aktualnog ravnateljstva kuće napokon trebali početi rasplitati, Prisavljem se jučer prolomio glas kako je “glavni krivac za aferu Huić” (a koja je u petak navečer dobro protresla i izborni stožer Ive Josipovića, pa se Davor Huić morao povući iz njegove kampanje!) – ravnatelj HTV-a Blago Markota kao izravni naručitelj spornih istraživanja o zastupljenosti predsjedničkih kandidata – navodno još te iste večeri preventivno već “kuvertirao” svoju ostavku Vijeću.

“Kolektivna krivnja”
No, neslužbeno doznajemo da on to ipak još nije učinio, nego da će se to dogoditi sutra ujutro na Vijeću HRT-a, kad bi cijelo ravnateljstvo trebalo dati svoje mandate na raspolaganje vijećnicima.

Dakle, to se uz Blagu Markotu odnosi i na preostalu trojicu članova ravnateljstva - Vanju Sutlića, Davora Mezulića i Josipa Guberinu, ali ne i na predstavnika zaposlenika Hrvatske radio televizije u Vijeću Tomislava Meštrića.

Stoga je ispalo da je akcija Koordinacije sindikalista HRT-a, kojom su oni jučer uoči “dana D” odlučili povući svog predstavnika iz ravnateljstva – jer “on uistinu sa svime što se događalo na Prisavlju nije imao ništa” – i tako ga amnestirati od “kolektivne krivnje”, bila čak i nepotrebna.

No neizvjestan je zato nastavak priče o Markotinu zahtjevu Vijeću za smjenu glavne urednice Informativnog programa Hloverke Novak Srzić jer je ona na bolovanju, ali i zato što se temeljio na tim “traljavo odrađenim medijskim analizama”, tj. spornim rezultatima Briefingova istraživanja o zastupljenosti predsjedničkih kandidata, a koje je Marota naručio “na svoju ruku”.

Bez znanja vrha
I to upravo tvrtki Briefing Davora Huića, tada člana Josipovićeva izbornog stožera. Blago Markota je to učinio bez znanja i odobrenja vrha kuće, a još manje po “narudžbi” Programskog vijeća HRT-a, na čiji se “zadatak” dotad pozivao.

Istodobno, uredništvo Informativnog programa HTV-a prijavilo je jučer Huićeve manipulacije Državnome izbornom povjerenstvu.

Ključne riječi

Komentara 26

DA
danielzg
21:17 07.12.2009.

Ne znam u čemu je problem s ovim Markotinim istraživanjem o popularnosti Holverke među naovinarima Informativnog programa! PA zna se da je žena nelegalno došla na čelo Informativnog programa jer je bila u sporu s HTV-om zbog prelaska na Novu tv, i tada je većina novinara isto nije podržavala kao i sada što su i pokazali neki dan prosvjedom! Sad je kao otišla na bolovanje da je ne mogu smjeniti, vještica jedna treba je zapaliti na lomači kao što su joj brat i Blaž Petrović palili šumu u makarskoj koju su poslije prenamjenili za građevinsko zemljište! Stoka obična!

ZL
zlatka
21:42 07.12.2009.

UDBA-ši su skroz podviljali, sve će učiniti da Bilić i Hlo ne vode zadnej sučeljavanje predsjedničkih kandidata kako bi Vidoševič ušao u drugi klrug. Ako HGlo opstane, nakon izbora sve će se stišati.

OB
-obrisani-
19:04 07.12.2009.

A sta je sa HLO, Selebajka...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije