Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u Južnoj Koreji

Supruga belgijskog veleposlanika zatražila diplomatski imunitet nakon što je ošamarila prodavačicu

Supruga belgijskog veleposlanika ošamarila prodavačicu
Foto: screenshot
1/3
18.05.2021.
u 14:13

- Možemo razumjeti njezinu ljutnju, ali to ne opravdava nasilno ponašanje, kazala je djelatnica.

Supruga belgijskog veleposlanika u Južnoj Koreji zatražila je diplomatski imunitet nakon što je ošamarila prodavačicu u Seulu, kako bi izbjegla optužbe. 

Veleposlanik Peter Lescouhier prethodno se ispričao u ime svoje supruge Xiang Xueqiu, rekavši da je možda imala razloga da se naljuti zbog načina na koji se prema njoj postupalo u toj trgovini, ali da je fizičko nasilje potpuno neprihvatljivo. 

"Iskreno se kaje i želi se osobno ispričati kad joj se za to pruži prilika", rekao je Lescouhier u videozapisu koji je prošlog tjedna prenesen na Instagram, dodajući kako njegova supruga "aktivno surađuje s policijom", piše CNN

Međutim, u priopćenju gradske policije navedeno je kako je Xiang zatražila svoj diplomatski imunitet te da se zbog toga odustalo od optužbe.

Prema Bečkoj konvenciji, čiji je potpisnik i Južna Koreja, diplomati i njihove obitelji imaju pravo na imunitet od kaznenog progona, no mogu ga se i odreći.

Snimka nadzorne kamere pokazuje kako se Xiang sukobila s djelatnicima trgovine 9. travnja. Jedna ju je zaposlenica, kako je rekla za CNN, upitala oko jakne koju je nosila, vjerujući da ju je možda ukrala. Nisu se razumjele te je djelatnica htjela pogledati etiketu. Suočila se s njom na ulici te potom uvjerila kako jakna nije iz trgovine. Ispričala joj se, a potom se Xiang vratila u trgovinu,  gurnula je pa ošamarila

- Možemo razumjeti njezinu ljutnju, ali to ne opravdava nasilno ponašanje, kazala je djelatnica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije