Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
havarija kruzera

Suđenje za Costa Concordiju: Petero proglašeno krivima

'The Costa Concordia cruise ship (rear) that ran aground off the west coast of Italy is seen at Giglio island January 18, 2012. Italian divers suspended their search of the capsized cruise liner Costa
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
20.07.2013.
u 12:36

Kapetanu Francescu Schettinu sudi se u zasebnom suđenju, a prijeti mu 20 godina zatvora.

Petero članova posade kruzera Costa Concordia osuđeno je zbog ubojstva putnika u havariji tog broda, piše BBC. 

Najveću kaznu odnosno 2 godine i 10 mjeseci zatvora sud u Grossetu izrekao je Robertu Ferraniniju. On je bio zadužen za koordinaciju u kriznim situacijama. 

Hotelski direktor dobio je kaznu od 2,6 godine zatvora dok su dvojica časnika i kormilar dobili kazne od godine i osam mjeseci zatvora do godine i 11 mjeseci zatvora. 

No, u zatvor najvjerojatnije neće ići. 

Sky News piše kako je više kazne moguće zamijeniti dobrotvornim radom, a one izrečene na razdoblje do dvije godine mogu se suspendirati. 

Kapetanu Francescu Schettinu sudi se u zasebnom suđenju, a prijeti mu 20 godina zatvora. Optužen je za ubojstvo iz nehaja, napuštanje broda  te izazivanje nesreće.

Costa Concordia nasukala se u siječnju 2012. godine na hrid otoka Giglija pred toskanskom obalom. Poginule su 32 osobe. 

>>Tužitelji traže da se kapetanu Coste Concordije sudi za ubojstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije