Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera SMS

Produljen pritvor Vargi i Curiću

Franjo Varga i Blaž Curić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/16
19.02.2019.
u 12:00

Protiv informatičara Franje Varge i Blaža Curića podignuta je optužnica koja je stigla na Županijski sud u Osijeku

Franji Vargi i Blažu Curiću produljen je istražni zatvor za još mjesec dana, odluka je to Optužnog vijeća. Netom prije vijećanja o produljenju istražnog zatvora, pred osječke je suce stigla i odluka Ustavnog suda kojom se odbija i druga Curićeva ustavna tužba, kao neosnovana. Taj je sud ocijenio kako je Županijski sud zakonito i valjano obrazložio razloge za produljenje istražnog zatvora, zbog bojazni od ponavljanja djela. Nije povrijeđeno, stava su, ni načelo razmjernosti, jer se radi u specifičnom djelu, "s obzirom na konkretan slučaj".

Odvjetnici Franje Varge i Blaža Curića Marijo Poljak i Krešimir Vilajtović danas su odgovarali na pitanja novinara. Koliko Varga i Curić još mogu biti u istražnom zatvoru, pitali su novinari Vilajtovića.

Pogledajte izjavu Svena Miškovića iz USKOK-a

– Po našem mišljenju još mjesec dana – rekao je Vilajtović.

– Prije pet mjeseci rekao sam da Curić nije napravio kazneno djelo poticanja na sprečavanje dokazivanja i danas je to jasno, danas imamo sasvim drugu kvalifikaciju. Dakle, pet mjeseci sjedio je u zatvoru bez veze, za sasvim drugo kazneno djelo – rekao je Vilajtović.

Pogledajte izjave odvjetnika:

Protiv informatičara Franje Varge i Blaža Curića podignuta je optužnica koja je stigla na Županijski sud u Osijeku. Uz lažiranje SMS-ova za Zdravka Mamića, za što ga se u istrazi sumnjičilo, Vargi se u optužnici na teret stavlja i krivotvorenje prepiske za Ivicu Todorića, i to između premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice Martine Dalić, te Ivana Crnjca, Damira Kuštraka i Ante Ramljaka, bivšeg povjerenika Vlade RH u Agrokoru.

 

Po toj lažnoj komunikaciji, oni su dogovarali politički motiviran progon Todorića i njegovo uhićenje. Uloga Blaža Curića, kuma Milijana Brkića, bila je, prema optužnici, da Vargi pribavi brojeve telefona premijera i ministrice Dalić.

Dio lažne korespondencije koju je Varga napravio za aferu Agrokor pronađen je i na računalu Blaža Curića, a on se od prvog dana brani šutnjom. Branio ga je i Varga, poričući da mu je Curić dostavljao ikakve brojeve. Ipak, "iskopana" je njihova prepiska kojom Varga traži od Curića broj M. Dalić, a ovaj mu ga i šalje. Koji su bili Curićevi motivi da postane, kako se tereti, Vargin pomagač u sprečavanju dokazivanja, ostaje nepoznato.

Pogledajte i video – Hrvatski političari koji su se spominjali u seks-aferama:

Komentara 4

TA
Tarantula
15:33 19.02.2019.

Karamarko,Brkić,Curić,Varga,Mamić,Todorić - sve je ovo nama HDZ dao! Da li ste ponosni? Ovo sve treba ohladiti i vratiti pod zemlju 2 metra!

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
11:40 19.02.2019.

Kad se nije znao sjetit premlatiti ženu, odavno bi ga pustili.

DU
Deleted user
12:03 19.02.2019.

To nece vratit novce koji su na sigurnom... ...mi citatelji to znamo ...sms su lazni mamac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije